Александър Везенков: Боли, вярвахме, че можем да стигнем до края

7 Dni Sport22.05.2023
Реал Мадрид - Олимпиакос, Александър Везенков

Боли, защото тази година вярвахме всички, че можем да стигнем до края. Много съм горд с отбора.

Това с искрена болка каза момчето, с което цяла България може да е изключително горда.

Спортист номер 1 на родината ни Александър Везенков и съотборниците му в „Олимпиакос“ бяха жестоко попарени във финала на Евролигата по баскетбол от испанския гранд „Реал“. Мадридчани инфарктно спечелиха със 79:78 и заслужиха трофея.

„Нямахме добри нападения, изпуснахме лесни кошове и в защита позволихме да ни вкарат два коша и една тройка. Но те имат много опитни играчи.

Трябва някакси да се съберем. Последната ни задача сега е да приключим сезона както трябва“, сподели Везенков, визирайки финалите в гръцкия шампионат.

С отбелязаните 29 точки срещу „Реал“ българският национал изравни рекорда за най-много вкарани точки във финала на Евролигата, записан от Шейн Ларкин през 2019 година. Той добави 9 борби, 4 асистенции и достигна коефициент на ефективност – 34, много над останалите състезатели в мача.

На въпрос за страхотния мач, който той изигра, Везенков отговори: „Никой не помни какво си направил, ако не спечелиш титлата, така че не ме интересува.“

В края Александър Везенков се обърна към любителите на баскетбола в България. „Много им благодаря. И преди съм казвал, че дори едно дете да започне да се занимава с баскетбол, това ще е успех за всички.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ