Илиана Раева: Гордея се с устрема на българската художествена гимнастика

7 Dni Sport20.05.2023
Илиана Раева,

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева заяви, че е доволна от развитието на спорта, след като присъства на два турнира в София и в Стара Загора.

„Българската художествена гимнастика създава не само „златни момичета“ и „диаманти“, а и прекрасни момичета с отношение към танца и музиката. Възпитава характери, изгражда ценностна система, култура и усет към естетичното. Малките момиченца, които пълнят залите по художествена гимнастика в много градове в страната от ранно детство възпитават телата си да се движат, огъвкавяват, а това е толкова важно за тяхното здраве. От малки пътуват по градовете на страната, а някои дори в други държави на състезания и обогатяват своите знания, научават се да живеят извън семейната среда, да имат отношение към групата, колектива, състезанието“, написа Раева в профила си във Фейсбук.

„Нашите клубове провеждат над 25 международни турнира в годината. Само вчера присъствах на два от тях – „Купа Славия“ и приз Емилия Бонева в София и „Феи под липите“ в Стара Загора. На първия имаше 1000 участнички, на втория 700. Подсигурени бяха медали, купи, множество подаръци. Залите бяха пълни! Щастлива съм и се гордея с устрема на българската художествена гимнастика във всичките и нива – елитен спорт, национален отбор, държавни първенства и клубен спорт!“, добави тя.

„Нямаме нужните условия по отношение на материалната база за развитието на гимнастиката за всички нива, но работата ни не върви, а лети! Вече имаме 76 клуба по художествена гимнастика в страната! Залите са пълни и интересът е огромен. По този начин държим момичетата далече от алкохол, наркотици, затлъстяване, обсебване от компютрите . . . Грижим се за правилното им израстване и възпитание. Създаваме прекрасни, стройни и красиви млади дами. Това, което виждам, ми дава още повече сили и увереност да работя за художествената гимнастика! Благодаря ви, колеги!Браво! Гордея се с вас и ви желая здраве, за да не спирате полета си!“, написа още Илиана Раева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ