Монца бие като гост, Антов гледа от пейката

7 Dni Sport20.05.2023
Монца, Валентин Антов

Mонца победи с 2:1 като гост Сасуоло в мач от 36-ия кръг на Серия „А“ , но Валентин Антов остана резерва при успеха.

Домакините започнаха по-силно срещата и на няколко пъти през първото полувреме бяха близо до гола. В 20-ата минута Недим Байрами отправи изстрел от вътрешността на наказателното поле на Монца, но стражът Микеле ди Грегорио се намеси. Минута по-късно Андреа Пинамонти засече центриране и отправи удар към вратата на гостите, но той мина встрани от целта.

Сасуоло нанесе своя удар в самия край на първото полувреме, когато домакините получиха дузпа след игра с ръка на Армандо Ицо. Доменико Берарди се нагърби с отговорността да изпълни наказателния удар и успя да го превърне в попадение.

Монца показа, че няма да се предаде и в 60-ата минута изравни. Самуеле Бириндели намери Патрик Чурия, който от близо прати топката в мрежата на Сасуоло за 1:1.

Осем минути след това домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Руан Тресолди бе изгонен след втори жълт и червен картон.

Веднага Монца създаде положение, което бе завършено от Патрик Чурич. Андреа Консигли обаче се намеси чудесно, за да запази равенството.

В 81-ата минута гостите имаха на свой ред сериозни претенции за дузпа след игра с ръка на Джан Марко Ферари. Съдията Антонино Санторо дори отиде да провери ситуацията на монитора край тъчлинията, но не отсъди дузпа.

В добавеното време на срещата Монца стигна до успеха след точен изстрел на Матео Песина. Във временното класиране Монца заема осмото място с 52 точки, а Сасуоло се намира на 13-ата позиция с 44 пункта.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ