Черно море преследва място в топ 4, ФК ЦСКА 1948 ще се доказва

7 Dni Sport20.05.2023
Черно море - ФК ЦСКА 1948, Васил Панайотов

Черно море посреща ФК ЦСКА 1948 в двубой от 32-ия кръг на efbet Лига.

Двата тима са в групата, разпределяща водещите места от първо до шесто и имат за какво да се борят. Двубоят на “Тича” стартира в 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Иво Андреев.

Домакините към момента заемат петата позиция, но все още са в борбата за топ 4. Към момента те са на 2 точки от четвъртото място, което дава право на бараж за Европа, и на 7 от третото място, което би им осигурило директно участие в европейските турнири. “Моряците” стартираха със загуба плейофите, след като в предния кръг отстъпиха на ЦСКА – София като гост с 0:2. Иначе преди това варненци бяха в серия от 7 поредни мача, в които нямаха загуба. Интересна подробност е, че Черно море е на предпоследното място в групата по отбелязани най-малко голове в сравнение с останалите отбори. В 31 кръга “моряците” имат 36 вкарани гола, като единствено Локо (Пд) има по-малко – 33.

Лошата новина за старши треньора Илиан Илиев е, че няма да може да разчита на двама от основните си футболисти – Даниел Димов и Виктор Попов. Първият лекува травма, а вторият е с натрупани жълти картони. Добрата новина е, че бранителят Живко Атанасов се завръща в групата след изтърпяно наказание.

ФК ЦСКА 1948 от своя страна е трети във временното класиране. Шансовете им за по-горно класиране са почти нулеви, така че единственото, което трябва момчетата на Тодор Янчев да направят е да запазят сегашната си позиция. Към момента те са с 60 пункта и водят на 5 пред четвъртия Левски. Една загуба днес обаче може да направи ситуацията им доста неприятна, така че “червените” не трябва да правят грешни стъпки, ако искат да играят в Европа следващия сезон.

В предишния кръг ЦСКА 1948 направи равенство с прекия си конкурент за третата позиция Левски – 2:2, и така вече 8 поредни двубоя няма загуба. Със сигурност обаче столичани ще имат едно наум и за следващата седмица, когато ще се изправят срещу Лудогорец във финал за Купата на България.

По-рано през сезона Черно море и ЦСКА 1948 вече се срещнаха на два пъти, като и двете срещи завършиха при един и същ резултат – 0:0. Ще видим ли днес голове предстои да разберем.

Черно море – ФК ЦСКА 1948

Вероятни състави:

Черно море: Дюлгеров, Василев, Дробаров, Атанасов, Панов, Велев, Панайотов, Пачеко, Сула, Фернандес, Илиев

ФК ЦСКА 1948: Наумов, Даскалов, Петров, Марин, Синдклей, Чочев, Карагарен, Октавио, Умарбаев, Русев, Диков

Начало: 17:30 часа
Стадион: “Тича”, гр. Варна
Съдия: Иво Андреев

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ