В денят на Ботев Пловдив – Локо София, близо 11 години от последния мач между отборите на „Колежа“

604

Днес отборите на Ботев Пловдив и Локомотив София ще се изправят един срещу друг в 32-я кръг от efbet Лига. Мачът е с начален час 19:15 и ще се проведе на реновирания стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Интересно е да се отбележи, че последния мач състоял се между двата клуба на „Колежа“ е от преди близо 11 години.

Срещата е от 8-я кръг през сезон 2012/2013 на тогавашната „Първа Лига“ на България.

През тази кампания „канарчетата“ тъкмо се бяха завърнали в Елита след скитане по долните дивизии. Те изпратиха успешен сезон, като завършиха на четвърто място, на три точки зад третия ЦСКА. От друга страна „столичните железничари“ трепериха до последно, като единственото, което ги спаси в дивизията беше по-добрата им голова разлика в сравнение с тази на изпадналия тогава Ботев Враца.

Към мача имаше интерес и по трибуните присъстваха близо 8 хиляди души. В състава на Ботев Пловдив личаха имената на Тодор Неделев, Иван Цветков, Мариян Огнянов и Вандер Виейра. Може да се отбележи също така, че в тогавашния състав на Локо София се подвизаваше Димитър Илиев, сегашния капитан на градския съперник на „канарчетата“ Локомотив Пловдив.

Мачът завършва при резултат 2:0, като и двата гола са дело на 19-годишния Тодор Неделев. Първият е след уникално изпълнен фал в 51 минута, а вторият след индивидуална акция на техничаря, започнала от центъра на терена, 15 минути по-късно.

Бултрасите ще се надяват днес отборът да се поздрави с успех като този от преди десетина години, с което тъмният облак надвесил се над главите им да изчезне.

 

Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ