БФБаскетбол се включи в кампанията за дигитализиране на българския спорт

Баскетбол

Българската федерация по баскетбол подкрепи иновативна мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт стартира с проекта Дигитален спорт. Инициативата цели всеки спортен клуб в България да има собствен работещ уебсайт.

Кампанията Дигитален Спорт е напълно безвъзмездна, а изработените уебсайтове се предоставят на клубовете безплатно – в подкрепа на българския спорт. В проекта попадат клубове от всички колективни спортове в България, сред които водещите – футбол, баскетбол, волейбол, независимо от нивото, в което се състезават – професионално или аматьорско, както и без значение дали става въпрос за мъжки или женски спортни организации.

Дигитализацията не е бъдеще. Тя е настояще и в някаква степен в българския спорт дори изоставаме от модерните и съвременни тенденции. Подкрепяме тази инициатива, защото в нея виждаме огромен потенциал, а и в настоящия момент е отлична възможност за всички отбори у нас. Виждате, че броят на клубовете расте, популярността на баскетбола расте, така че това е възможност да помогнем на този процес. Достъпът до информация и нейното предоставяне по най-бързия начин чрез дигиталните платформи е направление, в което БФБаскетбол работи много здраво и ще продължим да го правим. А инициативи като тази само могат да са в помощ“, коментира изпълнителният директор на БФБаскетбол Филип Виденов.

Един от основните акценти на инициативата е върху детско-юношеския спорт. Дигитален Спорт предлага специален ДЮШ регистър с подробни данни и контакти за детско-юношеските школи и академии на спортните клубове в България.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ