Донски се класира за четвъртфиналите в Турция

7 Dni Sport18.05.2023
Григор Димитров, Андриан Андреев, Александър Донски, Александър Лазаров, Димитър Кузманов

Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Донски се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара.

Донски надделя над поставения под номер 4 Александър Метревели (Грузия) с 6:4, 3:6, 6:2 за 2:21 час игра. Българинът пропиля ранен пробив аванс, но направи силен край на първия сет, който спечели, след като взе 8 от 10 разигравания.

Във втората част грузинецът реализира брейк в началото и не изпусна преднината си, но в третия сет Донски дръпна с 5:1 и успя да затвори мача.

Във втория си мач за деня – от надпреварата на двойки – българинът и Егор Агафонов от Русия, водачи в схемата, се класираха за полуфиналите след убедителен успех над румънците Василе Антонеску и Кълин Манда с 6:2, 6:1 само за 55 минути. Така за място на финала те ще играят срещу испанския дует Хайме Мартинес Калдес и Самуел Алхона.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ