Никола Цолов разочарован от анулирането на състезателните уикенди във Формула 3

Никола Цолов,

Отмяната на Гран при на Емилия-Романя във Формула 1 на пистата „Имола” този уикенд автоматично доведе и до анулирането на състезателните уикенди във Формула 2 и Формула 3. Това решение се наложи заради силните дъждове в Имола и областта Емилия-Романя, както и причинените от тях наводнения и свлачища.

Отмяната на състезателния уикенд се оказа неприятна изненада, но напълно разбирам това решение, тъй като безопасността на хората, които живеят в Имола и Емилия-Романя, както и опазването на нормалния ритъм на живот тук, са по-важни – заяви българският пилот във Формула 3 Никола Цолов. – Положителното е, че сега ще имаме повече време за подготовка за Монако.

Цолов се представи отлично на тестовете във Формула 3 на „Имола” преди месец, а по-рано тази седмица заяви, че се надява точно на италианската писта да е по-бърз в квалификациите, за да влезе в Топ 12 и оттам в битката за точки и за победата в състезанието с обърната стартова решетка.

Сезон 2023 е дебютният на Никола във Формула 3, а миналата година той дебютира в състезанията с автомобили и спечели титлата в испанската Формула 4.

 

Автор: БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ