Екипът на Община Пловдив с разногласия относно анекса и „Колежа“

Стадион Христо Ботев - „Колежа"

Кметът на Пловдив Здравко Димитров свиква извънредна среща, която е свързана с довършителните дейности на стадион “Христо Ботев”, научиха колегите от „Трибуна Пловдив“.

Причината разбира се е анексът, който е нужен за да бъде поръчана металната конструкция и направата на фасада, но той все още не е подписан и трябва да бъде взето решение за него, като стана ясно, че има и разногласия в екипа относно неговия подпис.

Аз се ръководя от закона както и всички вие. Няма как, ако не е вписано в Общинския съвет, някой да го подпише. Няма как аз да го накарам да го стори. Днес в 14:00 часа ги събирам на поредна среща и ако има възможност ще се подпише анекса.

Никой от нас не е против това, но нещата трябва да се случат законно. Законът ни прави свободни.Аз не мога да променя решението на ОБС, как се променя това?”, заяви още Здравко Димитров.
Зам.-кметът Пламен Райчев пък заяви, че според него трябва да бъде подписан допълнителен анекс, но за неговия подпис има разногласия в екипа.

Имаме малко разногласия в екипа. Някои хора в екипа твърдят, че не е необходим анекс, но аз мисля, че такъв трябва да бъде подписан.

Обществената поръчка беше за 52,5 млн. лева, като ние бяхме заложили в нея и 20% аванс, но нямаше как да го изплатим целия тъй като бяха заделени 25 млн. лева и към онзи момент имахме само 20% от тези средства. Редно е сега при доплащането да бъдат отделени средствата за аванс и за осигурените 17 млн. лева”, заяви Райчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ