Тони Тасев – грозното патенце стана бял лебед

Славия - Берое, Тони Тасев

Тони Тасев донесе нова победа на Славия – 1:0 над Ботев Пловдив. Крилото безспорно е играчът под пара при белите. Човекът, който е повел столичани към баража за Лигата на конференциите. 29-годишният флангови футболист прави безспорно най-силния сезон в своята кариера и е голмайстор на тима си през кампанията, Галин Иванов има 4 точни изстрела. До момента през сезона Тони взе участие в 30 мача в Първа лига за Славия, в тях вкара 7 гола и подаде за три. На едно попадение е от върховото си постижение. През кампанията 2018/19 той наниза 8 гола в 28 срещи за Монтана, но във Втора лига. Поглеждайки статистиката му, ще видим, че Тасев върви във възходяща линия и постепенно вдига летвата.

Ако махнем седемте му попадения, ще трябва да махнем и цели 10 точки от актива на белите, което ще ги прати зад Арда в битката за седмата позиция. Собственоръчно, както се казва, крилото донесе победите над Ботев Враца (2:1), Септември София (1:0), Арда (1:0) и сега Ботев Пд (1:0).

Притежава добро чувство за пласиране, силен удар и добра линейна скорост. Кариерата му буквално се преобрази на „Овча купел“, като превръщането му от грозно патенце в бял лебед започна още в Монтана. Защото само допреди 5 години Тони Тасев нямаше нито един гол в елитния футбол в продължение на 4 сезона.

Безспорно най-много за промяната допринесе вече бившият старши треньор на Славия Златомир Загорчич, който повярва в него и не се страхуваше да му гласува всякакви роли, дори и да води атаката, а нисичкият футболист не го подведе.

Дали пък не е дошло времето и Тони Тасев пак да запише името си в националния отбор. Младен Кръстаич доказа, че не цепи басма на никой и обича подобни ходове. А Тасев веднъж вече бе викан, при Ивайло Петев за контролите с Португалия (1:0) и Северна Македония (2:0) през март 2016-а (б.р. – като играч на Пирин Бл в елита), но не записа дебют. Може пък сега да е дошло неговото време…

Автор:„Тема спрот“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ