Рилски спортист посреща Черноморец в реванш, който трябва задължително да спечели

БК Черноморец - БК Рилски спортист

Отборите на Рилски спортист и Черноморец излизат един срещу друг във втория мач от полуфиналната серия помежду си в Националната баскетболна лига. Общият резултат към момента е 1-0 успеха за „акулите“ на Васил Евтимов, като тази вечер от 19:00 часа в зала „Арена Самоков“ тимът на домакините ще търси задължителна победа, за да изравни резултата и да погледне с високо вдигната глава към гостуванията в Бургас.

Черноморец продължи успешната си серия срещу лидера в редовния сезон, след като съумя да го надиграе за трети пореден път. Това се случи преди два дни, когато бургазлии откраднаха домакинското предимство от Рилски чрез успех със 79:73 в първия мач в Самоков. Над всички за отбора на Черноморец беше топреализаторът на отбора Джордан Тъкър, който отново вкара 22 точки в коша на Рилски – толкова, колкото реализира и в мача между двата тима за Купата на България, който беше спечелен от „акулите“ с 82:78.

Рилски пък продължава да изпитва сериозни затруднения с домакинската си форма в последно време. Това беше четвъртата загуба в последните шест мача пред своя публика за самоковци, които преди това отстъпиха и на Академик Пловдив, ЦСКА и, разбира се, Черноморец със 72:87 в средата на март в среща от редовния сезон. Проблем за отбора на Рилски спортист беше представянето на тима във втората четвърт на първия мач, когато Черноморец се наложи с 28:10, възползвайки се от трудностите на самоковци в офанзивен план.

Така днес лидерът в редовния сезон ще се опита да изравни серията преди третия мач, който ще се проведе в новата зала „Арена Бургас“, която ще бъде открита официално в четвъртък.

РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНОМОРЕЦ

НАЧАЛО: 19:00 ч.

ЗАЛА: „Арена Самоков“

СЪДИИ: Венцислав Великов, Ивайло Ресиловски, Владимир Занев

 

Автор:„Спортал“

Снимка:Официална фейсбук страница на НБЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ