Арда разби Локо София и намали дистанцията до Славия на 7 точки

Локомотив София - Арда Кърджали,

Арда и Локо София са сред четирите отбора, които се борят за седмото място и плейоф за участие в Лигата на конференциите. Преди първия съдийски сигнал на Никола Попов кърджалийци са 8-и с 42 точки, докато столичните „железничари“ са 9-и с 38.

В 8-ата минута Милен Желев пробва изстрел от дистанция, но прати топката над вратата.

В 15-ата минута Радослав Цонев стреля от пряк свободен удар, но над вратата. Секунди след това Цонев получи в наказателното поле и отправи диагонален изстрел, но право в ръцете на Любенов.

В 23-ата минута Желев комбинира със Станислав Иванов, който върна за Цонев, но ударът на бившия футболист на Левски мина покрай вратата. След корнера Пламен Крачунов стреля с глава, но в страничния стълб.

В 26-ата минута Цонев отново стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на Любенов. Две минути след това Станислав Генчев трябваше да извърши принудителна смяна, като Мартин Райнов напусна, а на негово място влезе Юлиан Ненов.

В 37-ата минута Арда поведе в резултата. Мики Орачев опита да върне към Марио Петков в невралгична зона, от което Преслав Боруков се възползва, отнемайки топката и пращайки я във вратата на Любенов.

В края на първата част домакините удвоиха аванса си. Преслав Боруков пусна, към Станислав Иванов, който отблизо на празна врата се засуети, но в крайна сметка успя да прати топката във вратата за 2:0.

В 50-ата минута Юлиан Ненов стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата. Четири минути след това Боруков можеше да вкара втория си гол в мача, но Любенов се намеси по много добър начин.

В 59-ата минута Ел Мами Тетах реши да потърси Преслав Боруков вместо да стреля, но Лука Иванов пресече подаването, топката се върна в Тетах, но Любенов се намеси.

В 68-ата Илия Юруков направи преднината на Арда класическа със страхотно попадение от дистанция.

В 80-ата минута Антонио Вутов поиска смяна, но Станислав Генчев просто вече нямаше кого да пусне в игра освен вратаря Бабукар Гайе

Четири минути преди края на двубоя Абубакар Тунгара вкара топката във вратата на Любенов, но попадението не бе зачетено заради засада.

В следващия кръг играчите на Александър Тунчев ще гостуват на стадион „Александър Шаламанов“, където ще се изправят срещу Славия. Локомотив София също са гости, те ще се изправят срещу отбора на Ботев Пловдив.

.

Арда – Локомотив София 4:0

Преслав Боруков (37′)

Станислав Иванов (44′)

Илия Юруков (68′)

Съставите на двата отбора:

Арда: 1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако, 6. Пламен Крачунов, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 21. Радослав Цонев, 26. Ел Мами Тетах, 77. Илия Юруков, 99. Станислав Иванов

Старши треньор: Александър Тунчев

 

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 12. Бруно Франко, 15. Лука Иванов, 26. Красимир Милошев, 4. Мики Орачев, 39. Антонио Вутов, 3. Марио Петков, 8. Мартин Райнов, 13. Селсо Рапосо, 29. Станислав Костов, 7. Александър Александров

Резерви: 1. Бабукар Гайе, 11. Карлос Франса, 94. Юлиан Ненов, 17. Теодор Иванов

Старши треньор: Станислав Генчев

 

Съдия: Никола Попов

Стадион: „Арена Арда“ Кърджали

Автор:„Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ