Треньорът на Марица Пловдив: Мачът в Своге не е ключов

Николай Димитров

Очакванията ми са да изиграем един добър мач и дано да победим Спортист. Срещата ще е доста трудна. Своге са един добър отбор, но мисля, че ако играем така, както последните мачове, ще победим”, заяви пред „Мач Телеграф” треньорът на Марица Пловдив Николай Димитров – Ноко преди предстоящия двубой на „пиратите” срещу Спортист Своге.

Двата тима са в челото на класирането и имат реален шанс да играят бараж за влизане в Първа лига. Специалистът заяви, че няма кадрови проблеми преди днешния сблъсък в Своге и всичките му играчи са на линия за двубоя.

Димитров не определи срещата между двата тима като решаваща за крайното класиране: „Не мисля, че е ключов мач. Ще има още четири двубоя, където ще се решават нещата”.

Марица е един от най-силните домакини във Втора лига като заема трето място по този показател, отстъпвайки единствено на вторите тимове на Лудогорец и ФК ЦСКА 1948, но за „пиратите” е трудно да пренесат добрата си игра в Пловдив извън града под тепетата.

Мисля, че малко липсва самочувствие на по-младите момчета, както и това постоянство, което го показваме в домакинските мачове, но дано днес го покажем”, оптимист е специалистът.

Конкретна цел за Марица да се класира на бараж няма, подчерта Николай Димитров:
Играем мач за мач. Ако стигнем до бараж, ще го изиграем. Ако не – няма да има драми”.

Още не сме коментирали тази тема. Тепърва, ако всичко върви наред, ще го обсъждаме”, отговори той на въпрос дали е обсъждан въпросът за това къде евентуално „пиратите” биха играли домакинските си мачове, ако се класират в Първа лига, след като стадион „Марица” не отговаря на изискванията за елита.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ