Алекс Николов: Вече успяхме да направим трудни обрати, готови сме за битка

7 Dni Sport12.05.2023
Алекс Николов

Увереност, че “Лубе” може да направи още един обрат, както и че трудностите вдигат адреналина на отбора и изкарват най-доброто от него, изрази 19-годишният български волейболист на шампионите от Чивитанова Алекс Николов преди четвъртата среща от финалната серия с “Тренто”.

Тази вечер неговият тим посреща водения от капитана Матей Казийски противник. Гостите имат аванс от 2:1 в плейофа.

Това означава, че при успех в залата в Чивитанова Казийски и компания ще спечелят титлата. Победа на “Лубе” ще доведе серията до 5-а среща.

“Сигурни сме в себе си, въпреки че сме в тежко положение. Изоставането не ни плаши, защото вече направихме трудни обрати. Такива ситуации ни провокират да изкарваме най-доброто от себе си. Готови сме за битка. Убедени сме, че можем да стигнем до 5-и мач. Срещу силен отбор като “Тренто” няма как да доминираш, но трябва да сме търпеливи и да се борим за всяка топка”, заяви Алекс пред сайта на “Лубе”.

В плейофите на италианския шампионат най-големият син на легендата Владо Николов и съотборниците му първо направиха пълен обрат в четвъртфиналите. Там те изоставаха с 0:2 в серията срещу водения от Радостин Стойчев “Верона”, но стигнаха до 3:2.

5-и мач реши и полуфиналния плейоф. В него “Милано” водеше с 2:1 срещу “Лубе”.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ