Неделното дерби във Варна е най-посещаваният мач в града за последните 20 години

Черно море - Спартак Варна, Фенове

Неделното дерби между Черно море и Спартак на „Тича“ се превърна в най-посетения мач за последните 20 години във Варна! Повече от 10 000 души при капацитет от 6500 места посетиха двубоя в морската ни столица. До голяма степен роля изигра и факта, че близо 14 години то отсъстваше от футболния календар.

Билетите бяха изкупени седмица преди двубоя, както и тези, които бяха разпределени на гостите от Спартак. Няколко дни преди срещата в социалните мрежи се появяваха и публикации за търсене на билети, което подчерта и големия интерес към дербито. Хореографията и в двете срещи премина под знака на комикс героите на Марвел и Дисни.

В първия мач на стадион „Спартак“ агитката на тима издигна голям макет с един от “Пазителите на Галактиката”, преоблечен като ултрас и запалена факла с надпис „Нашият град е вашият ад“, а във втората среща феновете на Черно море издигнаха плакат на Хълк, чиято ръка трябваше да се стовари върху противника. Някои медии в Европа също показаха впечатляващите кадри от хореографиите!

Автор:Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ