Стойчо Младенов: Имаме нашето си предимство, ще сме на финал

ФК ЦСКА 1948, Стойчо Младенов, Добрин Гьонов

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов е убеден, че отборът ще успее да елиминира Локомотив София и да се класира за финала на Купата на България.

„Очакванията ми са, че ще бъде един сериозен мач. Отсрещната страна ще има един добре подготвен отбор. Както те, така и ние имаме огромното желание да се класираме на финала. Естествено, имаме леко предимство, имайки предвид първия мач, в „Надежда“ победихме, така че очакванията са да победим и в този мач и да се класираме на финала.“

Кое ще се окаже ключово в предстоящия полуфинал?

Предимството, което имаме от първия мач може да се окаже ключово, плюс това, че като потенциал и ниво сме с класа над съперника, без да подценявам или омаловажавам качествата на Локомотив. Ако всички ние покажем на какво сме способни, всеки да достигне до лимита на своите възможности, накрая на мача ще се поздравим с победа.

Може ли авансът, който ФК ЦСКА 1948 изгради в първия мач да изиграе по някакъв начин лоша шега на футболистите?

Преди всичко ние сме професионален футболен клуб, футболистите са професионалисти, така че в това отношение не вярвам да има някакво подценяване. На повечето от играчите, като изключим няколко състезатели, които са участвали на финали и са печелили, това ще им е за първи път. Очакват с огромно желание този мач, за да може да победим и да се класираме на финала. Отношението е напълно професионално. Всички са с нагласата да дадат най-доброто от себе си. Крайната победа е изключително важна, за да се класираме на финала. Ако това бъде постигнато, ще бъде най-добрата година за нас като клуб.

На полуфинала един срещу друг се изправят двама млади български треньори. Какви са вашите очаквания към това съревнование?

На пръв поглед, да, млади, но с достатъчно опит, както Генчев, така и Тошко Янчев. Тошко Янчев показа в този шампионат, че има нужните качества, възможности и разбиране да осъществява своите идеи, за да се налага над противниците. Те вече се срещнаха в два мача – единият за шампионат, другият за купа. И в двата мача Тошко Янчев излезе победител, така че се надявам и тази среща да се изиграе на такова ниво, така че отново да победим и да покажем нивото, което притежаваме, както по отделно всеки един състезател, така и отборът като цяло. Плюсовете изцяло са за нас и се надявам това нещо да ни подейства също като мотивация. Трябва да има една голяма концентрация през целия мач от наша страна, за да може отборът да се класира на финал.

ФК ЦСКА 1948 вкара много голове на Локомотив София в последните два мача между двата отбора. Очаквате ли отново да се получи зрелищен двубой или ще бъде по-тактически предвид факта, че е полуфинал реванш за Купата на България?

Очаквам да бъде по-тактически двубой, но очаквам в един момент Локомотив София да заиграе по-рисково. Локомотив ще трябва да рискува в един определен момент, защото като резултат ние водим. Повечето рисково ще бъдат при Локомотив.

Как въздейства на един отбор, когато той трябва да се бори на два фронта и може ли да отдадем на това последните по-колебливи резултати на ФК ЦСКА 1948 в първенството?

Мач с мач не си прилича. Това е Купата, тук мотивацията е изключително голяма. Това е елиминация, така че всички футболисти ще бъдат на 100% концентрирани. И всеки един ще се раздаде до краен предел в името на успеха. Сигурен съм в това нещо, защото вече смея да твърдя, че познавам достатъчно добре по отделно всеки един футболисти като качества и характер. Убеден съм, че ще успеем да се класираме на финала.

Автор: Иво Стефанов/ „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ