25 години от първата титла в историята на Литекс Ловеч

Литекс - Дунав Русе,

Датата 9 май 1998 година завинаги ще остане записана със златни букви в историята на футбола в Ловеч. Преди четвърт век местният Литекс печели първата си шампионска титла под ръководството на треньора Димитър Димитров-Херо и благодетеля Гриша Ганчев.

Преди последния кръг новакът в елита Литекс води с 2 точки пред преследвача Левски.. В заключителния ден от първенството – 9 май 1998 г., тимът от Ловеч печели у дома срещу Ботев Пловдив с 3:0, а сините губят с 0:3 от Нефтохимик в Бургас.

Крайното класиране отрежда злато на оранжевите с 69 точки, а Левски остава с 64 пункта. Така от позицията на новак в А група Литекс вдига първата си титла. После идват още 3.

Заради скандал с картотеката на Радостин Кишишев и внесена жалба от ръководството на Левски от актива на ловчанлии са отнети 2 точки (служебни загуби в мачовете с Левски и Левски Кюстендил, завършили съответно 1:1 и 0:0). Въпреки това сините не успяват да стопят разликата. Полузащитникът на ловешкия тим Стойчо Стоилов е удостоен с приза за най-добър играч в А група.

Автор:Тема Спорт


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ