Тодор Янчев: Всичко може да стане след края на сезона, не се притеснявам

Черно море - ФК ЦСКА 1948, Тодор Янчев

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори преди реванша с Локомотив (София) от полуфиналите на Sesame Купа на България. Наставникът на „червените“ сподели, че двубоят започва от 0:0 и няма да мисли за преднината, която неговият отбор има от първия мач.

Янчев зарадва феновете на тима с новината, че Ивайло Чочев и Бирсент Карагарен са напълно възстановени и той ще може да разчита на тях в предстоящия сблъсък с „железничарите“. Той заяви още, че всичко може да се случи след края на сезона и ако ръководството не е доволно от него, може да вземе мерки.

Мина първото полувреме на така наречения полуфинал. Утре е другото полувреме. Както ние, така и Локомотив, искат да играят финал. Аз съм убеден и вярвам в нашите възможности, че ще подходим сериозно и ще направим решителната крачка към класиране на финал.

„Когато не побеждаваш, не е добре особено когато имаш високи амбиции. Хубавото е, че точковата разлика за третото място се запази. Стъпихме накриво последния мач, получихме гол в края на срещата. Във Варна пък ние вкарахме гол в последната минута. Извадихме си своите поуки от тези мачове, така че гледаме напред. Това е един коренно различен мач. Трудихме се много да стигнем до този етап и вярвам, че утре ще видя едно хубаво лице от нашия отбор.

Винаги след загуба настроението е малко понижено, но силният е силен, когато успее да се изправи. Тук е моментът да покажем дух и желание да играем финал. Ивайло Чочев е напълно готов. В последния мач записа малко време на терена. Както той, така и Карагарен, са напълно готови и ще мога да разчитам на тях.

Всичко може да стане след края на сезона. Има си ръководство, което ако не е доволно, може да вземе мерки. Не се притеснявам. Винаги един треньор е зависим от резултатите и от своите работодатели. Никой не ми е поставил ултиматум. Всекидневно имам разговори с ръководството. От седем дни в седмицата, в шест разговарям с ръководството. И като бием, и като паднем, нашите разговори продължават.

За съжаление не съм обнадежден за завръщането на Райън Бидунга до края на шампионата. Ако се завърне, ще бъде някакво чудо. Има медицински проблем, който се надявам да отшуми.

И двата ни двубоя с Локомотив (София) през сезона бяха изпълнени с доста попадения, така че се надявам да не получим толкова голове, колкото предния мач. Това е мач за Купата, в който всичко може да стане. Голът аванс е предимство, но не искам да си мислим, че всичко е решено. Има още 90 минути, които ще решат изхода от битката. Моята нагласа е мачът утре да започне от 0:0 и да се борим да стигнем до победа.

Знаем къде имаме минуси, и къде са ни плюсовете. Надявам се утре да бъдем значително по-концентрирани и мобилизирани. Не трябва да допускаме грешките от последните два мача.

Очаквам различен Локомотив. Техният отбор също иска да играе финал и това е мачът на сезона за тях, както е и за нас. Случиха се някои неща в кухнята на клуба, но не искам да навлизам в подробности, защото не съм напълно запознат.

Ще играем за победа, защото историята показва, че и в европейския и в световния футбол, когато имаме отбор, който има преднина и играе за равен, не се получават тези сметки. Мачът започва от 0:0. Не броя този мач в Надежда.

Част от тренировъчния ни процес включва дузпи, готови сме за всичко„, заяви Янчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ