Красимир Балъков със само 2 победи в 10 дебюта като треньор

Септември София - Пирин Благоевград, Красимир Балъков

Краси Балъков изгуби първия си мач начело на Септември от Пирин, но, въпреки че тимът му игра с човек по-малко близо час, септемврийци се представиха добре и имаха шанс да стигнат поне до равен.

Бала е водил 10 отбора в треньорската си кариера и е записал само две победи на старта. Първата е с Черноморец Бургас, когато на 7 март 2009 година бие Ботев Пловдив с 2:1, а със следващия си тим – Хайдук, удря със същия резултат Шибеник.

Легендарният ни национал обаче стартира със загуби и двата си периода в Швейцария – поражения с Грасхопърс и Санкт Гален, съответно срещу Арау и Цюрих. В Германия Бала е начело на Кайзерслаутерн и стартира с провал – 0:2 от Фрайбург. Неудачен е дебютът на магичния халф като селекционер на България – 1:2 срещу Чехия.

На три пъти отварящият мач за Бала означава равенство. Първият е при гостуването на Литекс на Верис в евротурнирите – 0:0. На 17 февруари 2018 година с родния си Етър Балъков потегля с 3:3 срещу настоящия си тим Септември. Като треньор на ЦСКА 1948 Краси дебютира с 2:2 срещу ЦСКА-София.

Автор: “Мач Телеграф”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ