Локо София са безгрешни, когато Кабаков свири техен мач за Купата

Георги Кабаков

Най-добрият ни съдия Георги Кабаков бе назначен да ръководи реванша за Купата на България между ЦСКА 1948 и Локо София. Първата среща завърши 3:2 за „червените”. Нарядът може да се приеме като добър знак за „железничарите”, които имат много респектиращ баланс при пловдивчанина. Кабаков е свирил 22 техни мача във всички турнири, като са записали внушителните 13 победи при само пет поражения и четири равенства. Интересно е, че първият мач в кариерата на Кабаков в елита е точно в двубой на Локо – на 21 години той ръководи разгрома на „червено-черните” с 9:0 над Черноморец на Ивайло Дражев. В първите си три двубоя при Кабаков „железничарите” имат три победи – над Спортист Своге и Миньор Пк. През сезон 2014/15 Локо има победа и реми в единствените си двубои с ЦСКА.

При Кабаков „железничарите” са безмилостни за Купата – четири победи в четири сблъсъка. Първият е четвъртфиналът с водения от Димитър Димитров Черноморец, който Локо печели с 1:0 през сезон 2013/14. Следващата година „червено-черните” разгромяват с 4:0 Ботев Гълъбово в осминафинал, свирен от Кабаков. През 2017/18 Локо изхвърля Верея с 2:1, като треньор на заралии е Илиан Илиев. Последният двубой е от този сезон и е особено знаков – успех срещу Славия в четвъртфинала за Купата с победен гол на Мартин Райнов след края на редовното време за 2:1.

Автор: “Мач Телеграф”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ