Феновете на Локомотив Пловдив и тези на уругвайския Данубио ще веят еднакви знамена

345573472_1001661004592674_8997883313749659639_n

Вчера, минути преди началото на победния двубой, се състоя инициатива на фенклуб „Локомотив“ Пловдив и Организация „Трибуна Спортклуб“,свързана с уругвайски футболен клуб „Данубио“, сред чиито основатели са българските емигранти, братята Иван, Михаил и Апостол Лазарови. Майка им, Мария Минчева – Лазарова, предлага името „Данубио“, като днес клубният стадион носи нейното име. Това написаха от Фенклуб Локомотив Пловдив

Емигриралите в Уругвай семейство Лазарови са родом от Пловдив. Освен с „Данубио“, членове от същото семейство са свързани и с футболен клуб „Локомотив“ Пловдив.

Това е най-вече в лицето на легендарния състезател и треньор, Иван Лазаров (Червения), който е първи братовчед с основателите на „Данубио“.

От своя страна, уругвайският клуб, особено през последните години, неколкократно показва голямо уважение и почит към българските корени на част от своите основатели.

Трогнати от тези жестове на признателност и с желание да им отвърне, фенклуб „Локомотив“ Пловдив и ОТС подготвиха две идентични знамена. Едното от тях ще се развява на трибуна „Бесика“, а другото ще бъде изпратено като подарък на клуба „Данубио“ – в знак на добра воля и поздрав от града на някои от техните основатели. Към знамето ще бъде приложен един ценен за клубната история на „Данубио“ документ.

С двете знамена позираха футболистите от представителния отбор на „Локомотив“ Пловдив, както и наследници на семейство Лазарови от Пловдив.

Снимка:Официална фейсбук страница на Фенклуб Локомотив Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ