Матей Казийски говори за националния отбор на България по волейбол

7 Dni Sport09.05.2023
Матей Казийски

Преди няколко дни старши треньорът на националния отбор на България Пламен Константинов обяви разширения състав за участие на тима ни в турнира за Волейболната лига на нациите (VNL).

Сред избранците на Пламен Константинов попадна и звездата на световния волейбол Матей Казийски, който за последно игра за националния отбор на България през 2012 година.

Всички очакват звездата на италианския Тренто Матей Казийски отново да облече екипа на държавния тим на България, но какво точно смята 38-годишният универсален волейболист.

Главният редактор на волейболен сайт №1 в Италия и целия свят Volleyball.it Лука Муцоли направи уникално интервю с Матей Казийски специално за Sportal.bg, в което зададе въпросите на италиански език, а волейболната звезда отговори на български език.

Матей Казийски говори веднага след успеха на Тренто над Лубе, с Александър Николов, с 3:0 във финал №3 в Суперлигата на Италия, след който трентинци вече са само на една победа от титлата.

“Не е лесно със сигурност, мачовете са много емоционални и преживяванията са много силни. Надявам се да успеем да продължим да играем по този начин, защото това ще ни даде голяма вероятност да спечелим. Много съм щастлив от резултата, но имаме много тежък мач в Чивитанова”, заяви Матей Казийски пред Лука Муцоли на чист български език.

“Да, извикаха ме в националния отбор, въпреки че наближавам 40-те. Щастлив съм за възможността, но все още мисля по въпроса. Имаме разговор със старши треньора Пламен Константинов, но към момента съм се концентрирал за финалите в Италия”, добави българската волейболна звезда пред Лука Муцоли.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ