Пирин победи Септември и вгорчи дебюта на Балъков

Септември София - Пирин Благоевград,

Септември София и Пирин Благоевград се изправиха един срещу друг в мач от последния 30-и кръг на efbet Лига. Това бе и официалният дебют на Красимир Балъков начело на софиянци.

Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ започна по-добре за домакините, но постепенно Пирин успя да изравни играта, която се развиваше при не особено високи обороти.

В 20-ата минута Пирин можеше да вкара гол, след като топката стигна до Венцислав Бенгюзов в наказателното поле, но шутът му бе отразен от Димитър Шейтанов.

Точно преди изтичането на половин час игра ситуацията за Септември се влоши, след като Георги Кабаков преразгледа с ВАР едно грубо влизане на Иван Арсов в краката на Мартин Смоленски и изгони бранителя на домакините.

В 32-ата минута Септември изпълни пряк свободен удар, при който топката стигна до Асен Георгиев. Бранителят стреля с глава и остави безпомощен Янко Георгиев, пращайки топката в мрежата му, но попадението не бе зачетено заради засада.

В следващите минути играта остана накъсана, като имаше няколко принудителни смени и в двата отбора, а медицинските щабове и на Септември, и на Пирин имаха сериозно количество работа.

Така се стигна до 5-ата минута на добавеното време на първата част, когато Мартин Смоленски изпревари Мартин Стоянов за една топка в наказателното поле и влезлят като резерва защитник фаулира юношата на ЦСКА. Съдията Георги Кабаков не се поколеба и посочи бялата точка.

Зад топката застана Даниил Кондраков, който в 7-ата минута на добавеното време прати топката в мрежата на Димитър Шейтанов за 1:0.

Второто полувреме започна с по-високо темпо, а в 52-ата минута Атанас Кабов излезе на позиция за изстрел, откъдето прати топката встрани от вратата на Максим Ковальов.

Седем минути по-късно топката отново стигна до Кабов на дясното крило, след като топката бе отнета от Венцислав Бенгюзов. Футболистът на Септември нахлу навътре в пеналта и стреля с левия крак, но отново мерникът му изневери.

В 68-ата минута Чебрайло Макрецкис проби през центъра и видя коридор за пас надясно към Велев. Десният бек бе изведен на чиста позиция, но ударът му бе неточен.

Септември отговори с плътен изстрел на Симеон Александров, но той не застраши вратата на благоевградчани. Футболистът, който играе при септемврийци като преотстъпен от ЦСКА получи пас от Валентин Йосков в 70-ата минута, но удара му по земя от 20-ина метра мина покрай десния страничен стълб на вратата на гостите.

Натискът на Септември продължи, като в 76-ата минута Кристиян Пешов стреля от далечна дистанция. Ковальов изпусна топката, но имаше късмет, че тя напусна очертанията на терена в ъглов удар.

Хората на Красимир Балъков притиснаха здраво своя съперник, обкръжавайки наказателното поле на Максим Ковальов в последните минути. Домакините опитаха както с центрирания, така и с разигравания по земя, но защитата на благоевградчани удържаше.

Стартови състави:

Септември: 21. Димитър Шейтанов, 5. Асен Георгиев, 6. Атанас Кабов, 4. Иван Арсов, 23. Йоан Гаврилов, 20. Красимир Станоев, 16. Кристиян Пешов, 3. Мартин Петков, 13. Мартин Николов, 19. Митко Митков, 24. Симеон Александров

Треньор: Красимир Балъков

Пирин: 21. Янко Георгиев, 11. Андрей Йорданов, 73. Венцислав Бенгюзов, 19. Вячеслав Велев, 14. Даниил Кондраков, 23. Димитър Тонев, 8. Дмитро Семенив, 18. Мартин Смоленски, 20. Чебраилс Макрецкис, 29. Мартин Бачев, 72. Раян Сенхаджи

Треньор: Христо Янев

Автор:Дспорт


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ