Георги Костадинов и АПОЕЛ остават на второ място в Кипър след равенство при гостуване

Георги Костадинов,

Българският полузащитник Георги Костадинов изигра много силен мач за АПОЕЛ (Никозия) на именния си ден, но това не беше достатъчно за повече от точка при гостуването на ФК Пафос и срещата завърши 1:1. По същото време в Ларнака местният АЕК и Арис (Лимасол) завършиха при същия резултат. Така разликата на върха три кръга преди края се запази от 3 точки. Арис има 68, следван от АПОЕЛ c 65 и АЕК (Ларнака) с 62.

Костадинов извади червен картон на Жуниньо от домакините, който му влезе в грубо отзад в глезена, а през второто полувреме негов удар с глава след ъглов удар се отби в страничната греда и излезе в аут.

Треньорът на АПОЕЛ Владан Милоевич промени системата на 3-5-2, поставяйки трио от защитници – Андреас Каро, Креспо, Лаша Двали и двама нападатели в атака – грузинецът Квилитая и бившият футболист на Манчестър Юнайтед Федерико Македа. Македа в 32-ата минута и резервата Диумерси Ндонгала в 5-ата минута на добавеното време обаче пропуснаха най-чистите възможности да донесат успеха на гостите от Никозия.

Паласиос откри резултата за ФК Пафос още в 5-ата минута, а в 29-ата Лаша Двали изравни с глава след центриране на Сарфо. 6 минути по-късно Костадинов отне топка и тръгна в контраатака, но малко след централната линия беше спънат в гръб от Жуниньо, което означаваше червен картон за бразилския защитник на домакините. Гостите от АПОЕЛ също останаха с 10 души, след като в 69-ата минута Андреас Каро фаулира Хейсон Паласиос и беше отстранен от датския съдия Мортен Крог. Само след 3 минути при фаул от тъчлинията Костадинов посрещна топката с глава, отклони я назад, но тя се отби в страничния стълб и излезе в аут.

В добавените 8 минути имаше три възможности за гол. Най-напред домакините искаха дузпа за игра с ръка, но съдията каза да се играе. В 93-ата минута вратарят Вид Белец спаси АПОЕЛ, а след още 120 секунди дойде и пропускът на Ндонгала.

Автор:БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ