Любопитен факт относно кариерата на Иван Турицов, такова нещо не се среща всеки ден

ЦСКА - Лудогорец, Иван Турицов

Десният бек на ЦСКА Иван Турицов, който наскоро се завърна в игра след лечение на контузия, се отличи с гол и асистенция при победата над Хебър с 4:0 в мач от междинния 29 кръг на efbet Лигата.

23-годишният плевенчанин първо подаде за втория гол на Дюкенс Назон в 28-ата минута на мача в Пазарджик, а в 54-ата сам се разписа при изпълнение на дузпа. Трябва да се отбележи, че това е първият случай в професионалната кариера на национала, в който той завършва среща с попадение и голово подаване в актива си.

Много любопитен е фактът, че Турицов до момента няма гол от игра на клубно ниво в кариерата си. Всичките му попадения са реализирани при изпълнение на дузпа. Той няма пропуск от бялата точка и е вкарал във всичките 10 случая, в които е изпълнявал 11-метров наказателен удар в официални и неофициални мачове. Активът му е 4 вкарани дузпи за първенство, една в евротурнирите, две за купата на България (едната е извън редовното време срещу Гигант Съединение) и три в контроли.

Автор: „Блиц спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ