Ботев Пловдив посреща Лудогорец и завръщащия се Неделев на „Колежа“

Лудогорец - Ботев Пловдив, Игор Тиаго

Отборите на Ботев (Пловдив) и Лудогорец излизат един срещу друг в интригуващ двубой от 30-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион „Христо Ботев“ започва в 20:15ч., а главен съдия на срещата е Георги Гинчев.

Мачът се очаква с голям интерес от феновете на Ботев, защото се явява втори на „Колежа“ след откриването му. Очаква се по трибуните да има около 12 000 души, които да подкрепят „канарчетата“.

Шампионите от Разград ще гонят задължителен успех с оглед борбата за титлата в България. ЦСКА – София диша във врата на Лудогорец и „зелените“ нямат право на грешки.

В съботния ден Ботев, който си подсигури десетото място във временното класиране, проведе тренировка на „Колежа“, след която стана ясно, че старши треньорът на „канарчетата“ Бруно Балтазар ще може да разчита на всички налични футболисти. Наравно с отбора тренира и Станислав Работов, който е напълно готов за игра. Извън основната група тренира единствено Атанас Чернев.

Днешният сблъсък между двата тима със сигурност ще бъде по-особен за един от футболистите на „орлите“ – Тодор Неделев. Халфът не дочака завършването на стадион „Христо Ботев“ и не успя да изпълни мечтата си да изведе Ботев с капитанската лента. Той ще защитава цветовете на Лудогорец, но се очаква да бъде приет с топли чувства на „Колежа“.

В предишния кръг Ботев взе глътка въздух, побеждавайки Пирин в Благоевград с 4:2, а Лудогорец обърна Берое от 0:1 до 2:1.

efbet Лига, 30 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

БОТЕВ: Ханкич, Генев, Супрайен, Пунчец, Минков, Мертенс, Ето’о, Конате, Думбия, Траоре, Бароан

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Фон Витри, Русо, Вердон, Пипа, Пьотровски, Нареси, Делев, Текпетей, Десподов, Тиаго

Стадион: „Христо Ботев“, Пловдив
Съдия: Георги Гинчев
Начало: 20:15 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ