Балъков обяви целта пред Септември и призова: Искам да е по правилата

7 Dni Sport06.05.2023
Красимир Балъков,

Красимир Балъков бе представен официално като старши треньор на Септември София. Легендата на българския футбол разкри, че лично собственикът на клуба Румен Чандъров го е поканил да заеме поста на подалия оставка Светослав Петров.

Балъков сподели и каква е целта пред отбора до края на сезона и изрази надежда, че борбата за оцеляване в елита ще бъде коректна.

„Ще разберем дали ще останем в елита след последния мач. Мачовете ще бъдат много тежки. Аз година и половина наблюдавам българското първенство и виждам, че силите са много изравнени. Дори силните отбори имат проблеми с така наречените „по-малки“ отбори. Предстои едно голямо предизвикателство. Заредени сме с много позитивизъм. Знам, че тези шест загуби, които има Септември, ментално нарушиха равновесието на футболистите. Работим вече два дни върху това. Надявам се поне в това отношение да бъдем на ниво. Първият мач срещу Пирин не можем да променим много неща, но се надявам да спечелим важни три точки“, започна Балъков.

„Септември е клуб с традиции за изграждане на млади и талантливи футболисти. Това е стратегия, която в днешно време не се налага много. Обади ми се Румен Чандъров, с кого се познаваме много добре. Няма как да откажа да помогна в един такъв труден момент. Имал съм два-три пъти такива моменти в други първенства, добил съм опит и знам какво трябва да се направи. Надявам се младите футболисти да слушат и да изпълняват.

След мача с Левски ми се обади г-н Чандъров. Говорихме 15-20 минути, споделихме мненията си и решихме да поема отбора. Беше спонтанно и бързо, нямаше много време да мислим и да се убеждаваме. Единствената цел, която е краткосрочна, е да спасим отбора от изпадане във Втора лига. Всичко друго е маловажно. Като го направим, тогава ще направим друга пресконференция и ще вземем други решения.

Ще провеждам доста разговори с футболистите, ако трябва индивидуално. Разчитан на моя екип, който е с добър опит. Това са хора с позитивна енергия, добре изградени ментално, които предават нещата на футболистите. Не е лесно, когато си негативно настроен поради много загуби, за два дни да се обърнеш, Ние ще направим всичко възможно да ги възстановим по най-бързия начин. За наш късмет и Пирин игра в четвъртък, така че нямаме негативи от тази гледна точка. Най-важното е да спечелим трите точки, за да се вдигнем по-бързо.

В екипа са Светослав Спасов (кондиционен треньор), Божидар Джуркович (помощник-треньор), кондиционният треньор от предния екип Никола Николов, както и Христо Николов – треньор на вратарите.

В този момент не ме интересува битката за титлата. Може би от дълги години най-интересната битка за върха с възможност от едната и другата страна да приключат на първо място. Не е както по-рано 3-4 кръга преди края първенството да е решено. Това е хубаво. Мачовете от първата шестица ще са интересни, защото могат да обърнат нещата.

Колкото години съм бил в българското първенство, не си спомням да съм имал сблъсквания със съдийски решения. Не съм нарушавал равновесието си, но когато се бориш за оставане в групата, коректността и правилните решения са важни не само за нашия отбор, а и за всички други. Надявам се да няма такива случаи, в които даден клуб да бъде ощетен. Нека всичко бъде по правилата и да няма моменти като на мача Спартак (Варна) – Септември, в който всички видяхме играта с ръка на футболист на Спартак. ВАР я видя и я повтаряха и пак не беше отсъдена дузпа. Такива неща задават много въпроси. Не бива да бъде така. Дали за нас, дали да противника, трябва да се отсъжда коректно и да се играе по правилата на феърплея.

Точковият актив ще отговори на много въпроси. Ако някои отбори от тези пред нас съберат повече точки и имат по-голяма преднина и с една победа се запазят в efbet Лига, колкото и да си говорим футболистите им няма да са толкова мотивирани. Това е нормално и е част от играта. Трябва да гледаме себе си и да спечелим всеки един мач, за да се спасим и да зависим само от себе си.

Ако бяхме приели тази програма, щяхме да имаме материал при всички положения. Това беше 2019 година – програма за развитие на българския футбол с бизнес план за 10 години, с инвестиции. Тогава нещата се развиха по много нестандартен начин за мен. Бях принуден да подам оставка начело на националния отбор“, заяви Балъков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ