ЦСКА победи Левски за втори път, класира се за 1/2 финалите

7 Dni Sport05.05.2023
БК Левски - БК ЦСКА,

ЦСКА се наложи над Левски с 79:87 във втори двубой 1/4-финалите в плейофите в Националната баскетболна лига в зала „Триадица“. След този успех „армейците“ отстраниха „сините“ и ще се справят срещу Балкан на полуфиналите.
Ботевградчани пък своя страна осъществиха своята втора победа над Берое с 91:72 в старозагорската зала „Общинска“.

Левски започна по-силно двубоя и поведе със 7:3 в първите минути, но след серия от 13 безответни точки ЦСКА пое лидерството и не го сдаде до края на частта, като поведе с 28:21 след 10 минути баскетбол в зала „Триадица“. В дебютните минути на втората четвърт „армейците“ увеличиха аванса си до 16 точки при 37:21, а до полувремето вече водеха с 49:33.

През третата част Левски успя да се върне в мача, печелейки с 26:17. „Сините“ успяха да скъсят изоставането си до седем точки.

Последната четвърт бе доста равностойна, като „червените“ я взеха с една точка разлика – 21:20. „Червените“ не допуснаха Левски да намали изоставането си до по-малко от пет точки.

Най-резултатен за ЦСКА бе Венцислав Петков, който се отчете с 20 точки. Андрей вкара 16, а Таменанг Чо добави още 16 точки. За Левски най-ефективен бе Джон Фловиърс.

Серията между Академик Пловдив и Рилски спортист ще се реши в трети мач, тъй като вече победите са 1:1. Рилецо се наложи над Академик с 85:66 в пловдивската зала „Сила“ и така всичко ще се реши в „Арена Самоков“.

Черноморец пък затвори серията срещу Спартак Плевен, след като го победи със 71:65 в като гост в зала „Балканстрой“. Така „акулите“ чакат победителя от Рилски спортист и Академик Пловдив на полуфиналите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ