Интересна статистика след най-резултатния кръг в efbet Лига този сезон

Пирин Благоевград - Ботев Пловдив

Рекорден брой голове паднаха в 29-тия кръг на efbet Лига. Отборите успяха да вкарат общо 30 попадения, което е с 1 повече от най-резултатния кръг до момента – 7-ми. Само два отбора не успяха да реализират гол през изминалия кръг – Хебър и Септември, които загубиха от ЦСКА София с 0:4 и Левски с 0:2.

Българската професионална футболна лига продължава традицията да показва най-интересните статистически данни от кръговете в елита.

Чистото игрово време

Три двубоя от изминалия кръг минаха 50 минути чисто игрово време. Най-много се игра на мача Лудогорец – Берое – 54:04 минути, като Лудогорец е отборът, който игра най-много с топката този кръг – в 37:08 минути. Мачът Хебър – ЦСКА София също завърши с 50:59 чисто игрово време. Тук любопитното е, че отборът от Пазарджик е владял топката в 29:41 минути от мача срещу 21:18 за ЦСКА.

Най-малко с топката са играли футболистите на Берое – 16:56 минути, а мачът с най-малко чисто игрово време бе Ботев Враца – Локомотив София – 42:43 минути.

Ударите

Отборите на Лудогорец и ЦСКА София отправиха най-много удари по посока вратата на съперника през изминалия кръг. Лудогорец шутира 20 пъти, като в 7 случая уцели вратата. „Червените“ стреляха 18 пъти с 9 точни удара. Пирин обаче успя да направи впечатляващ процент точни удари 10 в очертанията от общо 13 в мача срещу Ботев Пловдив.

Най-малко удари отправи тима на Септември – 4, като нито един не попадна в очертанията на Пламен Андреев от Левски.

Антоан Бароан от Ботев Пловдив е отправил цели 8 удара по посока вратата на Пирин, но я е уцелил 3 пъти.

Нарушения

Мачът Ботев Враца – Локомотив София изобилстваше от нарушения. Двата тима направиха по 17 фала и заемат първите две места в тази класация. Най-малко нарушения са направили футболистите на Черно море и Лудогорец – по 9.

Алан Диас от Локомотив София и Дилан Мертенс от Ботев Пловдив са извършили най-много нарушения – по 5.

Атаките

Лудогорец е провел 118 атаки срещу Берое. ЦСКА София 94 атаки срещу Хебър, а ЦСКА 1948 91 атаки срещу Спартак Варна. Левски и Ботев Враца са направили по 90 атаки спрямо своите съперници. Най-малко е атакувал отборът на Септември – 63 пъти.

Пасовете

Левски и Лудогорец достигнаха 87% точни пасове в своите мачове. Разградчани обаче са направили 200 паса повече от „сините“ – 689 срещу 488. Най-неточни са били подаванията на Берое – 73% точни подавания от общо 304 опита.

Централният защитник на Лудогорец Франко Русо е дал най-много пасове от всички играчи в кръга – 103, като единствен минава котата от 100 паса. Русо е сбъркал само 8 подавания. Още по-точен е бил неговият съотборник от Лудогорец Игор Пластун, който от 87 паса е дал 84 точни. Двамата са си разменили общо 51 паса помежду си.

Единоборствата

Локомотив Пловдив е спечелил най-много единоборства от всички отбори в efbet Лига. „Черно-белите“ са взели 60% от дуелите срещу играчите на Славия. ЦСКА 1948 са втори в тази класация с 59%, а Арда, ЦСКА София и Левски са с по 52% спечелени единоборства.

В най-много единоборства е влязъл Парвиз Умарбаев от ЦСКА 1948 – 23, от които е спечелил 16. Франко Русо от Лудогорец обаче е спечелил 15 от 18 единоборства.

В защита най-добре се е представил Давид Малембана от Локомотив София с 12 от 15 спечелени единоборства. В нападение Браян Переа от Ботев Враца е влязъл в 28 единоборства и е спечелил 13.

Най-висок процент спечелени единоборства във въздуха са за Игор Пластун от Лудогорец – 82%, а по земя е Пиер Зебли от Локомотив Пловдив – 76%.

Снимка:Официална фейсбук страница на Ботев Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ