Ръководството на ЦСКА: Когато се налагат наказания, да бъдат с еднакъв аршин към всички отбори

7 Dni Sport05.05.2023
ЦСКА, Пресконференция, Стоян Орманджиев

Ръководството на ЦСКА настоява Апелативната комисия на БФС да се събере максимално бързо и да разгледа жалбата на „червените“ срещу наказанието от два мача без публика след инцидентите на мача срещу Лудогорец.

Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев заяви, че клубът настоява наказанието да отпадне, но предложи и варианти за частично затворен стадион или за присъствието на трибуните само на деца и майки.

„Когато се налагат наказания, нека да бъдат с еднакъв аршин към всички отбори. Нека тази строгост да бъде прилагана еднакво към всички. Искаме това наказание да отпадне. Има варианти и с частично затворен стадион, деца с майки да дойдат на стадиона. Апелативната комисия да се събере максимално бързо. Това касае голям брой привърженици“, каза Стоян Орманджиев пред репортери в деня на отворени врати на стадион „Българска армия“ по случай 75-годишнината на клуба.

„Съгласен съм, че заради шепа хора страдаме всички, които искаме да бъдем на стадиона и ЦСКА да побеждава. Губим най-важното си предимство – публиката. Поведението е недопустимо. Много пъти съм го казвал – и на мача със Славия, и на мача с Лудогорец се прекрачиха граници, които не бива да бъдат прекрачвани. Хореография, песни, скандирания – това, което правят привържениците ни е страхотно! Но има някои неща, които са в повече. Веднага, след като разбрахме наказанието, с юридическия екип подготвихме необходимата жалба. Обстойно сме описали с какво не сме съгласни. Обосновали сме се и сме поискали доказателства за тези много тежки наранявания, които са получени. Искаме медицинска експертиза. Имало много тежко пострадали и ние сме много загрижени за тях“, допълни изпълнителният директор на ЦСКА.

„Безусловно ЦСКА е най-успешният български клуб. Заслужил си е званието „Убиец на шампиони в Европа“. Призванието на армейския клуб е Величие. Много успешна история на ЦСКА. Надяваме се добрите времена да предстоят. Всичко, което е титла, стадион, купа, подхожда на ЦСКА, така че това е задължение за нашия клуб. Финалът на нашата организация за 75-ия рожден ден на ЦККА е събитието довечера във „Военния клуб“ от 18 часа, където ще се съберат всички, които са свързани с ЦСКА и са носили радост на България, и на всички „армейци“. Аз усещам историческа гордост. Гордея се от успехите на дядо ми и баща ми. Те са част от тази история на ЦСКА, която винаги ще стои със златни букви. Много ми се иска, макар и да е много трудно, да надмина тези успехи, но дори и малко да се приближа, аз ще бъда изключително горд.“, призна Орманджиев.

„От спортно-техническа гледна точка беше много важно да победим Хебър вчера. С оглед събитията и резултата от предходния двубой, за нас беше много важно да победим вчера. Имахме най-после мач, който по-лесно да го изгледаме. Изключително важно е да победим и в предстоящия мач. Преди вчерашния мач бяха седем финала в битката за титлата, сега ни предстоят шест и всичко е в наши ръце“, коментира шефът на „армейците“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ