Лъчезар Танев: Имам какво да кажа на Г-н Гриша Ганчев относно близките му хора

7 Dni Sport05.05.2023
Лъчезар Танев, Борислав Михайлов, Христо Стоичков

Популярният не само в България футболен мениджър Лъчезар Танев гостува в подкаста на колегите от „БЛИЦ“, в който говори открито по всички горещи теми, свързани с ЦСКА, Лудогорец, Левски, националния тим и българския футбол като цяло.

*Легендата на „червените“ призна, че в момента нито един играч на ЦСКА не става за топ 5 от първенствата на Европа. И че има трима-четирима такива от Лудогорец, годни да играят в голям шампионат.

*Танев отсече, че в ЦСКА трябват качествени попълнения. „В момента болшинството от играчите в ЦСКА са посредствени“, категоричен е Танев. „Въпреки това през последните години се работи добре на „Армията“. На няколко пъти тимът бе близо до титлата. Продължава да е близо и в момента“, добави Лъчо.

* „Явно хората на Ганчев, които гледат набелязаните футболисти, не разбират достатъчно какви трябва да бъдат критерият и нивото на новите попълнения за ЦСКА. Пари се харчат, но същите пари може да се похарчат за трима-четирима класни играчи, а не всяко лято да се взимат по 8-10 нови“.

* “Ако Ганчев построи новия стадион, ще изпълни най-важната си мисия, за която мечтае от много време. Така ще зарадва многобройните фенове на тима.

*Танев каза тежката си дума за Кирил Десподов – готов ли е да се завърне в западноевропейски тим или силите няма да му стигнат. И каква огромна промяна има в него.

*“В нашата професия нахлуха много шарлатани, които не разбират нито от футбол, нито от бизнес. ФИФА обаче взе мерки срещу такъв тип „мениджъри“, а за някои неща ще се стигне до съд“.

*Лъчо изказа мнение по горещата тема в Левски, свързана с Наско Сираков и Станимир Стоилов. „Хора, около единия и около другия, направиха разрива между тях двамата. Някой смяташе, че Сираков ще бъде статуя, която само ще си показва физиономията. Сетете се кого имам предвид“.

*Танев призна, че се очаква много сериозна оферта за Кордоба, но името на клуба още не е излизало в медиите. „Не съм обаче убеден, че Хосе е готов за топ 5 първенства на Европа. Но момчето има потенциала и капацитета“.

*Танев разкри, че Сираков вече има варианти за нов треньор на Левски.

*Лъчо обяви къде се крие основната причина футболът ни да куца и похвали Георги Иванов-Гонзо за кампанията, която БФС стартира.

*Мениджърът бе категоричен, че не може да има тотално подмладяване в националния и сподели мнение кои опитни играчи трябва да са част от отбора.

* Синът му Георги Танев върви по неговите стъпки, преминал е преди 14 дни успешно лицензионен изпит.

*Танев, който от години живее и работи в Барселона, направи горещ коментар за евентуалното завръщане на Меси.

*Лъчо за първи път говори как се е ориентирал към мениджърската професия, кой го е подтикнал да направи нова крачка в живота си. Става въпрос за двама души – единият е известен испанец, а другият е известен българин.

* Танев разкри как е уредил трансфер на Бербатов във Фиорентина през лятото на 2012 година. „Всичко беше готово. Оставаше само Бербо да подпише, а вече беше дал съгласие за личните си условия. Чакаха го него и Емо Данчев във Флоренция. На път за там обаче те ми звъннаха от Мюнхен и ми съобщиха, че има друга оферта – от Ювентус. Казах на Данчев: „Емо, какво правим? Всичко е готово! Подписано е, само подписът на Бербатов липсва. Хората ви чакат? Кой сега ще трябва да го изяде този срам – аз!“
Изпаднах в инфарктна ситуация. Тъкмо се стягах да летя от Барселона за Флоренция, когато ми звъннаха. Наложи се да се обаждам до Фиорентина, не знам каква е била физиономията ми. Извиних се на хората. Но Емил поиска час-два за размисъл, докато стояха в Мюнхен. За да не избухне голям скандал между Юве и Фиорентина, избраха да се върнат в Англия и Митко да подпише с Фулъм. Те взеха по-правилното и наистина разумно решение. Влязох им в положението, разбрах ги напълно“.

*1987 беше годината на Лъчезар Танев като футболист. Капитан, лидер на ЦСКА, спечелени титла, купа. Лидер и в националния, герой срещу Белгия със знаменит гол. Защо обаче не избраха Танев за футболист на годината, след като заслужаваше най-много от всички наградата?

*Лъчо е дядо на цели четири внучета. Как са те и какво спортува най-голямата от тях?

Автор: Румен Илиев / „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ