Капитанът на Академик Пловдив: Вярвам, че ще затворим серията

Рилски спортист - Академик Пловдив, Васил Бачев

Капитанът на Академик Пловдив Васил Бачев изрази увереност преди мач №2 от четвъртфиналната серия с Рилски спортист. Пловдивчани достигнаха до сензационна победа със 79:76 в Самоков преди два дни и благодарение на нея още утре вечер могат да сложат точка на спора и да елиминират лидера в редовния сезон, ако спечелят домакинството си в Пловдив. Бачев заяви пред  колегите от Спортал, че вярва в способностите на своя отбор, който ще се хвърли за втори пореден успех над самоковци в серията.

Мисля, че ключът беше желанието на отбора за победа. Това, че никой не е стрелял повече от 9 пъти го отдавам на същото нещо. Опитваме се да играем правилно, да играем един за друг и да намерим най-добрия начин отборът да вкара кош. Това, че побеждаваме Рилски за втори пореден път не мисля, че е случайност. Дори в първия мач в Пловдив имахме добра преднина, която изпуснахме, но показахме, че сме способни да играем добър и конкурентен баскетбол. Дали сме намерили криптонита срещу тях не знам. Знам само, че отборът влезе в добър игрови ритъм точно когато трябва. Показахме го и срещу Балкан, и срещу ЦСКА.

Разбира се, че ще се хвърлим за победа. Във всеки мач излизаме за победа. Няма значение срещу кого играем. Невинаги се получава, но това е спортът. Знам на какво е способен нашият отбор, мисля че го показахме през последния месец и вярвам, че ще успеем да спечелим още един труден мач срещу Рилски и да затворим серията в Пловдив”, сподели Бачев.

Академик приема Рилски утре вечер от 19:00 часа в зала “Сила”. Тимът на Йордан Янков разполага с преднина от 1-0 победи, като в серията се играе до два успеха от общо възможни три мача. Ако се стигне до решителен трети двубой, то той ще се състои в понеделник в Самоков.

Снимка:Официална фейсбук страница на Академик Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ