Андрей Аспарухов: Ще се повторя, обичта не се вменява

7 Dni Sport04.05.2023
Левски - ЦСКА, Фенове

Синът на легендата Георги Аспарухов – Андрей, разказа интересни случка, свързана с името на баща му. Той бе гост в подкаста на „Герена.бг“. Заедно с него бе и режисьорът Олег Ковачев, който направи филма „Балада за Гунди“ в памет на славния нападател.

„Това, което мога да разкажа, е: Обиколил съм България по лагери, когато играех футбол. Тогава обикаляхме навсякъде. Ходили сме например в Кнежа за „Празник на футбола на града“. Навсякъде хората са ми разказвали неща – повечето, от които са измислени предполагам.

Имах една случка, когато играех в Спартак Варна и един от моите близки съотборници Ради Радимиров ми предложи вместо в стола, да отидем да обядваме при майка му и баща му. Пътувахме около час, стигнахме и тя, жената – майка му, се разплака. Беше толкова емоционално. Тя се разплака, започна да ми говори спомени не заради мене.

Започна да ми говори как са гледали баща ми по телевизията. И навсякъде съм се сблъсквал с това нещо, което говори за едно – говори за обичта на хората. Ще се повторя, ще се потретя, че обичта не се вменява!”, разказа Андрей Аспарухов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ