Фибанк отличи българските състезатели по художествена гимнастика за успехите им на Световната купа в София

Стилияна Николова,

Първа инвестиционна банка отличи българските състезатели по художествена гимнастика за успехите на Световната купа в София, която се проведе в началото на месец април.

На официална церемония Никола Бакалов, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Fibank отличи Стилияна Николова, шампионка в индивидуалния многобой, Ева Брезалиева, бронзова медалистка в многобоя, и ансамбъл жени в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, който завоюва златното отличие в многобоя.

България завърши с общо шест медала (пет златни и един сребърен) на Световната купа по художествена гимнастика в София. Шампионката в многобоя Николова взе и златните отличия на финалите на обръч, на топка и на бухалки, а на лента допусна грешка и се нареди четвърта. Ева Брезалиева завоюва сребро на финала на бухалки, а ансамбълът на България стана първи в многобоя.

Наградени бяха още главният мениджър на жени индивидуално и личен треньор на Ева Брезалиева – Бранимира Маркова, Валентина Иванова, личен треньор на Стилияна Николова, Весела Димитрова, старши треньор на ансамбъл жени и нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, Деспа Кателиева, директор на националните отбори, съдиите Филипа Филипова и Християна Тодорова, Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ Росина Атанасова.

Президентът на БФХГ Илиана Раева пропусна церемонията.

Всички получиха сребърна монета „30 години Fibank“, която е отпечатана в новозеландския монетен двор. Всяка от монетите е от чисто сребро със 100% златно покритие.

Fibank винаги е подкрепяла българския спорт. Художествената гимнастика е перлата в короната ни. Това е и спортът, който ми е най-близо до сърцето. Спортът учи на дисциплината и упоритост, и на стремеж към успеха, това, което и на нас ни помага след това в бизнеса. Радваме ви се толкова много, защото и ние го правим по същия начин – много години дисциплина, труд, креативност и много любов към това, което правим. Поздравления за „златната“ Световна купа – невероятни успехи„, каза Никола Бакалов.

Специалният подарък за президента на БФХГ Илиана Раева беше приет от вицепрезидента Невяна Владинова.

Благодарим за безрезервната подкрепа към нас, защото в спорта има три основни качества, които помагат да печелим медали и те са постоянство, упоритост и търпеливост. Без постоянни и търпеливи партньори като вас, нямаше да постигнем тези успехи и да бъдем най-добрите и като състезатели, треньори и като организатори„, заяви Владинова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ