Убедителна победа за Росенов на старта на Световното по бокс

7 Dni Sport03.05.2023
Радослав Росенов,

Петкратният шампион по бокс за юноши Радослав Росенов записа летящ старт на Световното първенство по бокс за мъже. 19-годишният боец от Русе изнесе лекция по бокс на съперника му от Ел Салвадор Алварадо Монтероса и заслужено спечели срещата между двамата с 5:0 съдийски гласа.

Двукратният шампион на Купа “Странджа” откри двубоя с разучаващи удари с неговата предна дясна ръка. След първите трийсет секунди на двубоя той започна да използва и задната си ръка с прави удари в трупа и главата. С отлично движение с краката и красиви сайд-степ движения Росенов успяваше да маневрира по ринга, да отбягва ударите на съперника му и да контрира с бързина. Двама от съдиите гласуваха този рунд да отиде в негова полза с 10:8.

Във втората част българинът започна по-агресивно и пласира два зловещи ъперкъта с предната ръка точно в брадата на Монтеросо, които определено го разклатиха. Росенов доби още по-голяма увереност и започна да се движи умишлено с прилепен до въжетата гръб и да приканва опонента си към него. В ъгъл на ринга, или на въжетата, Росенов успяваше да пласира комбинации с по над три удара.

Огромната преднина в резултата даде спокойствие на Росенов и в последните три минути той започна да прави истинско шоу за публиката в Ташкент със свалени ръце, брилянтни ексиважи и отклони, и резки контриращи прави удари.

На 8-и май (понеделник) Росенов ще се изправи срещу Даниял Шахбакш (Иран). Срещата е от програмата на 1/8-финалите. Утре предстоят три мача с българско участие. Действащият европейски вицешампион Ергюнал Себахтин (48 кг) ще се изправи срещу Кобамело Молатлеги (Ботсвана). Шесткратният европейски златен медалист Даниел Асенов (51 кг) ще започне своето участие срещу Атила Бернат (Унгария), а Йордан Морехон (+92 кг) ще боксира с Николос Бегадзе (Грузия).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ