Травма извади най-добрата ни джудистка от сметките за Световното в Доха

Ивелина Илиева

Травма спря най-добрата българска джудистка Ивелина Илиева за световното първенство в Доха, което започва в неделя.

Националката е с частично скъсани кръстни връзки на коляното, а контузията получи по време на лагер в Унгария, съобщиха от Българска федерация джудо.

Така за отборното първенство вакантното място в категория до 57 кг ще заеме Габриела Димитрова, пета на Големия шлем Баку 2022, която обаче на индивидуалния световен шампионат ще излезе при по-леките – до 52 кг.

С тази промяна шансовете ни да направим добър резултат значително намаляват, но отбор ще имаме на първенството„, коментира Румен Стоилов, президент на федерацията, който ще води и тима.

Останалите в състава са Лидия Брънчева (70), Ирина Железарска (над 78 кг), а при мъжете Марк Христов (73), №1 в Европа до 23 г. Ивайло Иванов (90), европейски вицешампион, и Борис Георгиев (100), втори на Големия шлем в Ташкент през 2021-а.

А на татамито в индивидуалната надпревара ще излязат още трикратният европейски вицешампион Янислав Герчев (66), който се връща след операция на двете ръце, както и Георги Граматиков (81), трети на европейското до 23 г. през миналата година.

Българският тим ще бъде с треньорите Ален Шмит и Красимир Христов на първенството.

За шампионата за заявени 699 състезатели от 99 държави.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ