Стойчо Стоев преди ЦСКА – Лудогроец: Очаквам нервен мач на „Армията“

7 Dni Sport30.04.2023
Стойчо Стоев Левски Лудогорец 8

Бившият наставник на Лудогорец – Стойчо Стоев – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящото дерби между разградчани и ЦСКА на „Армията“ този уикенд.

„Очаквам доста нервен мач от гледна точка на това, че този двубой може да е важен и за двата отбора. При една победа на ЦСКА може до голяма степен да се гарантира шампионската титла. От друга страна, ако победи Лудогорец, нещата се променят на 180 градуса. Вече „орлите“ ще бъдат водачи в класирането и ще влязат в плейофите като лидери и ще бъдат и домакини в последния мач за сезона. Доста се променят нещата“, започна Стойчо.

„Стилът на игра и на двата отбора е малко по-различен. Предполагам, че „червените“ ще разчитат повече на контраатаки. Това съм забелязал при тях през пролетта. Играят по-дефанзивно и използват някои пробиви на външните си халф-бекове и голмайсторския усет на централния нападател. Силни са при статичните положения. Те не са отбор, който се стреми да владее топката и да надделява по този начин на отборите. При Лудогорец нещата са малко по-различни. Те си промениха стила при Ивайло Петев. Опитват се да се върнат към футбола, който се изповядваше преди. В главите на футболистите ще бъде, че една загуба може да преобърне целия сезон, а остават малко мачове до края. Няма време да се навакса и е по-трудно“, продължи специалистът.

„Хиксът донякъде ще е успех за ЦСКА. Разликата ще се запази и може би в следващите два мача, ако се вземат победи, ще влязат като лидери в плейофната фаза, а това е изключително важно. Равенството донякъде устройва „червените“. Всеки отбор излиза с нагласата да победи в такъв двубой. Залогът е твърде голям. Сигурен съм, че и двата тима ще излязат с нагласата да победят. Според мен ЦСКА ще подходят по-внимателно в тази среща. Ще бъдат по-консервативни. Линията от трима защитници с не толкова бързи футболисти прави така, че те не могат да си позволят да излязат много напред. Така могат да освободят пространства отзад и предвид факта, че Лудогорец имат много бързи нападатели, могат да им създадат доста ядове“, продължи той.

„Това, че разградчани играха онзи ден за Купата на България не мисля, че ще им се отрази и ще има умора в играчите. Ротациите ще бъдат по-малко в Лудогорец, защото има и доста контузени играчи. Това е минус за тях. Аз мисля, че четири дни са напълно достатъчни, за да се възстановят играчите от срещата с Черно море за Купата. Не би трябвало да има умора. Във времето Лудогорец показа, че притежава много класни футболисти в офанзивен план. Играчи, които с индивидуална класа могат да решат дадена среща. Допускат грешки в дефанзивен план и оттам им вкарват голове. При ЦСКА стилът е по-скоро да бъдат по-сигурни в защитен план и да се възползват от статичните положения пред противниковата врата. Имат ръстови играчи и това е силно оръжие. Това е един от фрагментите в играта им. И в двата отбора има проблеми в защита. Силата в нападението на Лудогорец е по-голяма, отколкото при ЦСКА. „Червените“ трябва да отбележим, че ще имат и подкрепата на феновете, което е важно. Те през всичките 90 минути ще ги държат в едно постоянно напрежение и готовност да не се предадат на терена. Независимо от резултата и случващото се на него. Иначе „орлите“ са изиграли толкова много европейски мачове, че този фактор не е от такова значение. Пълните трибуни в никакъв случай няма да окажат влияние на Лудогорец. Може да окаже позитивно влияние на играчите на ЦСКА. Случвало се е да видим и обратното и това също е възможно да се случи. Пренавиването, желанието и надеждата от феновете, че играчите на терена ще успеят може и да натежи понякога. Нормално е, защото при една победа за ЦСКА нещата ще изглеждат много добре за „армейците“. Това може да се отрази на играчите на Саша Илич. Те в последните години не са свикнали да бъдат на тази позиция през април месец. Винаги по това време са били Лудогорец, а сега е обратното. Това ще тежи на футболистите на ЦСКА най-вероятно. Напрежението ще е повече при „червените“, заяви той.

„Ако Лудогорец победят, ще имат голямо предимство. Чак да е краят на сезона за ЦСКА, не бих казал, но ще усложни задачата много. Най-вероятно при един успех сега, разградчани ще бъдат домакини в плейофите и ще е плюс за тях. При една загуба сега на ЦСКА на „Армията“ съм на мнение, че везните ще натежат в полза на Лудогорец“, завърши Стоев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ