Гордата майка на вицешампионката на Европа: Мирела не признава нищо освен първото място! (ВИДЕО)

1

Мирела Демирева донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Състезателката на скок височина завоюва сребро, като това е второ такова отличие за нея от шампионати на Стария континент и със сигурност ще намери място до отличието за второ място от олимпийските игри в Рио де Жанейро в колекцията ѝ.

И докато Мирела тренира за още по-високи скокове и върхове в Холандия, за отличията ѝ внимателно се грижи нейната майка. Преминала през леката атлетика като състезателка, а сега треньорка, емоционалната и вечно усмихната Валя следи със затаен дъх представянето на своята наследничка от трибуните на Олимпийския стадион.

„Такива инфарктни моменти преживяхме всички, но си заслужаваше тази емоция. Много се радвам. Тя признава само първото място! Само веднъж бе прескочила 200 см. Питах я снощи защо пропусна две височини? Тя каза: „Мамо, или скачам за първо място или нищо!“. Толкова убедена и сигурна беше!“, сподели пред bTV Валя.

След състезанието Мирела заяви, че е щастлива от постижението си и е доволна от представянето си.

Днес на стадиона ще излезе и последният представител на България на европейското първенство. Слънчевата Ивет Лалова ще бяга на финала на 200 м, а състезанието започва в 21:45 ч. българско време.

Снимка: bTv

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ