Берое със загуби от близо 6 млн. лева, повишили са се с 33%

Стадион "Берое",

Берое се хвали с нетна печалба от 453 000 лева, но пък загубите до 31 декември 2022 година възлизат на страховитите 5,728 млн. лева. Те са скочили с над 2 млн. лева в сравнение с декември 2021 година. Освен това сумата на пасивите надвишава тази на активите – 620 000 лева, отчита независимият одитор, проверил отчетите на клуба, които са били предоставени пред БФС за лиценза.

Бъдещите нужди от парични потоци не могат да бъдат покрити без допълнително финансиране от страна на едноличния собственик или от други външни източници. Тези обстоятелства показват наличието на съществена несигурност, която би могла да породи значителни съмнения относно способността на дружеството да функционира като действащо предприятие„, е оценката на компанията, която е заверила документите на „зелените“.

Иначе прави впечатление, че Берое е намалил приходите си от телевизионни права заради класирането си в първенството. За сметка на това обаче са се увеличили тези от билети, абонаметни карти и други артикули. Клубът също така е успял да привлече над 1 милион лева от реклама. През 2021 година по това перо са влезли малко над 300 000 лева. Освен това са реализирани трансфери в размер на 672 000 лева срещу 0!

Автор:Мач Телеграф


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ