Берое е на път да повтори резил от миналото

Берое-Септември Сф

Няма повече накъде! Това е положението пред Берое. „Зелените” са трагични от началото на 2023 година и имат имат само една победа в първенството. Добрата новина е, че този успех бе над пряк конкурент за оцеляване – 4:0 над Спартак. Трите точки обаче паднаха във Варна, а не в Стара Загора.

За последно Николай Киров и компания се радваха на победа у дома през ноември 2022 година. Тогава пречупиха Арда с 2:0. След това обаче за втори път изравниха най-черната си серия от мачове без успех под Аязмото. Николай Киров и компания навързаха четири издънки поред – 1:4 от ЦСКА-София, 1:2 от Септември Сф, 1:3 от ЦСКА 1948, както и 0:1 от Славия. Това се случи за пръв път през пролетта на 1995 година. Този сезон като цяло е известен като “Дъното”, защото Берое изпадна. “Зелените” се издъниха четири пъти у дома от 15 април до 31 май. Серията стартира с 0:3 от Ботев Пд, за да дойдат срамните за отбор, ставал шампион на България, провали с 1:3 от Локо ГО, 0:1 от Монтана и 1:2 от Шумен. Тимът нямаше възможност да се провали още веднъж, защото нямаше и повече мачове. Трябва обаче да се отбележи, че Берое успя да запише победа у дома. И тя бе над Пирин, който днес излиза под Аязмото.

През пролетта на 2010 година тази картина се повтори, но пък без фатални последствия. Берое си бе осигурил мястото в елита и гледаше към финала за Купата на България с Черноморец от Поморие, който спечели с 1:0. Така за пръв път този трофей украси клубната витрина. Тогава от 14 април до 16 май, „зелените”, водени от Илиан Илиев, се издъниха срещу Левски – 1:3, последваха 0:1 от Сливен, 0:3 от Миньор и 0:1 от Славия.

Автор:Мач Телеграф


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ