Майкъла: Дано играчите са на нивото на феновете, трябва да победят

Георги Илиев - Майкъла,

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментири пред колегите от Тема Спорт предстоящото дерби между червените и Лудогорец. Майкъла, както е известен сред феновете, прогнозира как ще завърши двубоя и какво му прави впечатление в играта на армейците през пролетта.

 

Г-н Илиев, какъв двубой очаквате да се получи в неделя между ЦСКА и Лудогорец?

За мен ще е равностоен мач. Двата отбора не се представят добре, но побеждават и са на първите две места в класирането. Предимството на ЦСКА е, че двубоят е на „Армията“ и води с 2 точки пред Лудогорец. Ако тези момчета знаят какво означава отбора и какви фланелки носят, няма място за отстъпване. Но ако пак на терена излезнат 11 чужденци… Гледат да не загубят мачовете и да си вземат заплатите. Това ще е тежко за ЦСКА. Много лошо бе, че срещу Левски отборът излезе само с чужденци. Въобще не знаят какво означава този клуб, къде се намират и да даваш сърцето си за ЦСКА.

Колко важни ще са феновете на червените в този мач?

От голямо значение ще са. Пред препълнен стадион е много по-добре да играеш, отколкото пред 1000 зрители. Публиката ще направи всичко, което трябва. Дано играчите на ЦСКА са на нивото на феновете. Да покажат нещо хубаво и интересно, и да победят. Това е техният мач и никой друг не може да им помогне.

Това ли е мачът на истината за ЦСКА?

Който заслужава да носи червената фланелка, това е двубоят. Да излезе и да покаже, че знае какво означава тя. Мач на „Българска армия“ пред 16-17 хиляди цесекари, какво по-хубаво от това. Другият отговор е, че Лудогорец е с най-слабия си състав от 11 години насам. ЦСКА трябва да се възползва. Идеален момент е. Ако сега се изпусне този мач, ще бъде много трудно до края на първенството. Разградчани знаят как да вземат бързи мерки и какво да направят. През последните години по това време водеха с десетина точки пред втория.

Очаквате ли да се получи напрежение и да стане нервен мач при грешни съдийски отсъждания?

Битката е на терена. Стига сме търсили проблеми при съдиите, ВАР и т.н. За това дерби се избра най-добрия български рефер в лицето на Георги Кабаков. Постоянно се говори, че помагали на Лудогорец. Вкарай им два гола и да видим как ще им помогнат реферите. ЦСКА няма в нито една линия лидер – вратар, защита, полузащита и нападение. Имат добри футболисти, но им липсва водача и то българин. Трябва да се намери играч с изразени лидерски качества. Футболистите е необходимо да знаят в кой отбор са попаднали, да познават историята и значението на клуба. Не може да чакаш цял мач за гол от статично положение. ЦСКА не играе добър футбол.

Ще се справи ли Саша Илич срещу Лудогорец, след като не успя да спечели битките в редовния сезон срещу Левски?

Победите правят един треньор добър. Отборът не се представя на ниво, но има голям късмет и се печелят мачовете. ЦСКА няма стил. Саша Илич не е вкарал такъв в тима. Рита се безобразно напред и ако стане нещо, но за момента се получава. Бил е много добър футболист, но няма опит като треньор. Само една година в Сърбия. Учи се в ЦСКА, но го прави добре, защото когато отборът побеждава, наставникът е добър. Това са правилата в професионалния спорт. Не може тимът да печели, да е на първо място и да кажеш, че треньорът е слаб. За мен си върши добре работата, но отборът не се представя на ниво. Илич го вижда и с тези играчи това е максимума. Не се прави добре селекцията и трябва да се коригира през лятото.

Този мач ще реши ли битката за титлата?

Ако има победител в мача, везните ще се наклонят силно в негово полза, защото един успех ще даде самочувствие на отборът, който спечели. Такова липсва при червените. Тимът играе равностойно и срещу слабите отбори, дори и при домакинствата. Какво да говорим. Нека да изиграят добър мач срещу Лудогорец, да спечелят и да вдигнат самочувствието си. Очаквам ЦСКА да победи с 2:0 или 2:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ