Берое и Пирин излизат един срещу друг в битка за оцеляване

Берое - Пирин, Светослав Дяков

Берое и Пирин излизат един срещу друг в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Стара Загора стартира в 15:15 часа, а главен съдия ще бъде Ивелин Занев.

И двата отбора не са в най-добрата си форма и се намират в долната част на класирането. Домакините са 12-ти, далеч от десетото място, което би ги спасило още в редовния сезон.

Заралии са с 24 точки и са допуснали две поредни загуби – и двете с по 0:1 срещу Левски и Славия. Като цяло старозагорци имат само една победа в последните си девет мача – срещу Спартак във Варна с 4:0. Аут за днешния мач със сигурност е левият защитник Сана Гомес.

Пирин от своя страна излиза в днешния двубой като 14-ти в класирането. Ако запази това място и в края на кампанията, “орлетата” ще трябва да играят бараж за оцеляване срещу тим от Втора лига. Благоевградчани са с 21 точки и ако днес постигнат победата, ще се изравнят с Берое. Иначе Пирин няма победа вече четири двубоя подред, след като записа две равенства, а след това и две загуби.

Лошата новина за Христо Янев е отсъствието на Преслав Йорданов. Той получи контузия по време на мача с ЦСКА, загубен с 0:1.

По-рано през сезона Пирин и Берое направиха нулево равенство в Благоевград. Последният мач в Стара Загора отново не излъчи победител и завърши 1:1.

Автор:Гонг


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ