Бившият треньор на Крумовград пое втория в Косово

Акис Вавалис

Бившият треньор на ФК Крумовград от българската Втора лига Акис Вавалис ще продължи кариерата си в първенството на Косово, след като беше представен като наставник на отбора на Дрита (Гниляне). Тимът на Дрита е на 2-о място в класирането и изостава на една точка от лидера Балкани, който води с 61. Договорът на Вавалис, който у нас е популярен и като помощник-треньор в Локомотив (Пловдив) и бивш футболист на Вихрен (Сандански), е за година и половина.

За мене пристигането в този клуб е голяма крачка в кариерата ми. Щастлив съм от новото предизвикателство. Дрита е голям клуб за местните стандарти – бил е шампион, винаги се бори за титлата и играе в европейските турнири. Организацията е на топ-ниво, нямам никакви забележки„, заяви Акис Вавалис.

Той допълни, че ще се опита да се пребори за 1-ото място още сега, макар възможностите да не са големи.

Остават шест кръга до края. Не можем да променим много неща, но каквото е възможно, ще го дадем от нас, за да се преборим за титлата. Договорът ми е за година и половина и през лятото ще бъде основната ни задача да изградим отбор, който да доминира и да направи пробив в Европа„.

Шефовете на Дрита са готови с инвестиции, тъй като лидерът Балкани игра в групите на Лига на Конференции и това ги амбицира.

Вавалис се раздели с Крумовград в началото на октомври, когато отборът беше на 3-о място, само на 2 точки от тогавашния лидер Спартак (Плевен). В момента крумовградчани са 3-и и все още с шансове да влязат директно в Първа лига.

Автор:БТА

Снимка:Официална фейсбук страница на ПФК Крумовград


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ