Ботев Пловдив се завръща в своя дом! Добре дошли в ада!

Ботев Пловдив, Фенове

След точно 3425 дни чакане, Ботев Пловдив се завръща в своя дом – стадион „Христо Ботев”. За последно „жълто-черните” играха на „Колежа” срещу Берое на 12 декември 2013 година. А сега, напълно очаквано, 18 000 души ще изпълнят стадиона в събота срещу Левски. Стадионът е напълно готов да посрещне дербито между „жълто-черните” и „сините”.

В момента две от трибуните са покрити с козирка – Сектор А и Сектор В. След етап 2 от строителството стадионът ще бъде изцяло покрит. Седалките в сектора на гостите са демонтирани, а домакините издигат предпазни мрежи, които да обезопасят привържениците на двата отбора. „Бултрасите“ изкупиха билетите за само няколко дни. Марин Бакалов и Лилчо Арсов са носили фланелката на „жълто-черните“ на „Колежа“.

Когато минавам покрай стадиона, го чувствам все едно съм до моя дом. С построяването на стадиона се запълни един цикъл – от това, което трябва да има един клуб. Вече всичко зависи от отбора, който трябва да се развива и да е на нивото на това, което има като материална база. Бях на 18 години, когато играхме с Левски, имаше 50 000 човека и тези мачове бяха най-чаканите. Тръпки ме побиха. Мисленето трябва да бъде, че Левски няма да си тръгне като победител. Пожелавам на феновете на отбора да подкрепят така отбора, че да няма как да загубят срещата“, сподели Марин Бакалов.

Тук е просто уникално. Дано тези момчета, които ще играят на терена, да оправдаят очакванията. Надявам се играчите, които играят в Ботев, да разберат какво е значението на този мач и още повече, че се открива новият стадион. Надявам се да играят повече българи. Не мисля, че са играли досега на такава атмосфера и ще видят какво означава публиката на Ботев Пловдив. Надявам се да победи отборът, но не съм оптимист, предвид последните мачове„, коментира Лилчо Арсов.

Ситуацията е малка по-различна. Мачовете, в които играх преди много години, стадионът пак беше пълен. Атмосферата беше страхотна. След една такава дълга пауза и след такова чакане ситуацията се променя и със сигурност атмосферата ще е на по-високо ниво. Левски е силен отбор с добри футболисти. Въпреки че ще има много емоции, трябва да запазим спокойствие и да изиграем мача по най-добрия начин. Атмосферата ще е страхотна, но трябва да подходим по-спокойно. Трябва да играеш пред пълен футболист, за да се почувстваш истински футболист. Дано феновете ни помогнат и да спечелим. Последните резултати не са това, което искахме, но мобилизацията ще е на 100 процента. Надявам се да представим по най-добрия начин„, каза Виктор Генев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ