Локо Пловдив приема Спартак Варна и двата клуба желаят победата

7 Dni Sport28.04.2023
Спартак Варна - Локомотив Пловдив,

Отборът на Локомотив (Пловдив) приема Спартак (Варна) в мач от 28-ия кръг на efbet Лига.

Днешната среща на „Лаута“ започва в 20:00 часа и ще бъде ръководена от Ивайло Ненков.

И двата тима преследват своите цели, които са доста различни. За Локомотив голямата цел този сезон е място, даващо право на участие в европейските клубни турнири. Ако „смърфовете“ искат да се доберат до четвъртото място и да останат в Топ 6, то те задължително се нуждаят от трите точки срещу варненци. В момента Локомотив води само с две точки пред седмия Славия.

Разбира се, шанс за бараж за европейските клубни турнири получава и седмият в efbet Лига, за което доста отбори си правят сметки.

Пред Спартак целта е оставане в елита на България. Футболистите на наставника Димитър Димитров – Херо заемат последното място във временното класиране, изоставайки на точка от 15-ия Хебър и на цели пет от 14-ия Пирин (Благоевград). В следващите мачове до края на кампанията Спартак на практика няма право на грешка, ако не иска да се раздели с елитния си статут.

В предишния кръг Локомотив загуби като гост от ФК ЦСКА 1948 с 0:1, а Спартак постигна домакински успех с 2:0 срещу Септември (София).

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ