1000 полицаи, кучета, коне и водни оръдия ще пазят реда на Ботев-Левски при откриването на „Колежа“

Стадион "Христо Ботев",

1000 полицаи, 20 кучета, 10 коня и 2 водни оръдия ще пазят реда преди по време и след срещата между Ботев и Левски, с която ще бъде открит новия стадион „Христо Ботев.

В 15:30 часа събитието започва с концерт зад Южната трибуна.
В 17:30 часа ще бъдат отворени вратите на стадиона.

Искам да предупредя – ще има строг пропускателен режим на два етапа- първо ще се проверяват хора със забрани за футболни мероприятия. Всички да си носят личните карти, а мололетните да имат попълнени декларации.
На втори етап ще се проверяват билетите.

Няма да се допускат хора с опасни предмети, бутилки, чадъри, дръжки на знамена над 1,5 м.
Феновете на Левски, които идват от София, ще бъдат посрещнати на 133 км. на магистрала Тракия. Тези, които идват от посока Бургас – на разклона за Войводиново и бъдат съпроводени с ескорт в града. те ще паркират в участъка между улиците Димитър Ризов и Цветан Лазаров.
Искам да кажа, че това е едно от най-модерните съоръжения и хората трябва да го пазят. Ще бъдем стриктни срещу тези, които замърсяват, рисуват със спрейове или лепят лепенки.
Съоръжението е в центъра на града – ще има затворени улици. За такива мачове ще използваме сериозен ресурс„. Това заяви зам. директорът на Пловдивската полиция Радослав Начев.

„След като бе изградено това европейско съоръжение, вече трябва да се промени и отношението на крайните привърженици. Искам да уверя, че сме взели всички мерки и да призова феновете на Ботев и Левски за добро отношение, за да не помрачим очаквания от толкова дълго време празник.
Намалихме буферните зони, но нека всички привърженици да са спокойни. Взети са мерки да могат спокойно да се насладят на футболната среща“, добави директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

„Призовавам хората, които ще присъстват на мача да дойдат без личните си автомобили. Заради концерта паркоместата са ограничени. Улиците около стадиона не позволяват паркирането на толкова много автомобили. Нека хората да дойдат по- рано, за да могат да влезнат спокойно. Тези, които са с пропуски за автомобили от футболния клуб и община Пловдив ще могат да влезнат по бул. Източен от страната на бул. Христо Ботев„, добави шефът на Охранителна полиция комисар Костадин Костов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ