Първият трипъл-дабъл в НБЛ дойде в последния кръг от неочакван играч

Макол Мойен БК Черноморец

Най-сетне дочакахме първия трипъл-дабъл за сезона в Националната баскетболна лига. Той бе записан едва в последния 33-и кръг от първенството, а в негов автор напълно неочаквано се превърна центърът на Черноморец Макол Мойен, който влезе в ролята на истински плеймейкър при победата над Ямбол с 87:77.

Американецът постигна 12 точки, 13 борби и 10 асистенции в срещата за 27 минути, прекарани на терена. По този начин той регистрира първия трипъл-дабъл от сезон 2020/21 насам, който също беше постигнат от състезател на Черноморец – Дианте Болдуин с 25 точки, 16 борби и 13 асистенции при победата над Берое със 123:121 в историческия мач с четири продължения.

През настоящия сезон Макол Мойен се оформи като един от най-добрите центрове в шампионата, като той завърши редовната кампания с показатели от 12.0 точки и 8.9 борби при 61% стрелба от зоната за две точки. На четвъртфиналите в плейофите отборът му ще се изправи срещу Спартак Плевен, като първият мач от серията е в понеделник в Бургас.

Автор: Спортал
Снимка: Официална фейсбук страница на НБЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ