Гочето: Това е най-важният двубой за ЦСКА

7 Dni Sport27.04.2023
ЦСКА - Лудогорец, Юрген Матей

Последният треньор, извел ЦСКА до златен дубъл – Георги Василев-Гочето (през сезон 1996/97) сподели очакванията си за предстоящия сблъсък между армейците и Лудогорец в неделя.

Специалистът очерта именно този мач като решаващ за титлата.

„ЦСКА се труди твърде много досега, че да се провали на финалната права. И със сигурност концентрацията, убеждението и настроението са изцяло насочени към предстоящия сблъсък с Лудогорец. Клишето гласи, че всички мачове са важни и както дербитата, така и срещите с опашкари носят по 3 точки. Този път обаче смятам, че именно това е най-важният мач за ЦСКА по пътя към титлата. Разликата на върха е две точки и е много различно дали те в понеделник ще са пет, или Лудогорец вече ще е лидер и ще води с една. Сигурен съм, че на „Армията“ са си направили сметка за всичко това. В картите вероятно е и развой, при който да не загубят, защото за гостите победата сякаш е по-важна на база изоставането им и предстоящите плейофи“, каза Гочето.

„ЦСКА вече наближава 15 неуспешни години, защото когато отборът не е шампион, значи сезонът е бил неуспешен. И в този период са акумулирали достатъчно амбиция и дори ярост, които трябва да бъде показани в неделя“, добави той.

„В подобни мачове изключително важна е психиката. И това се отнася както за индивидуалния характер на футболистите, така и за начина, по който треньорите могат да им влияят. Тези двубои не се решават само в 90-те минути на терена, но и през цялата седмица преди тях. Радвам се, че „Армията“ ще е пълна и се надявам двата тима да отговорят на очакванията“, пожела си за финал Василев.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ