Бразилската стена на Локо София: Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим Купата

Алан Диас - Локомотив София

Бразилският защитник Алан Диас никога не е очаквал да играе и да бъде успешен в толкова различна страна като България. Той започна професионалния си път в Гояс, но скоро след това се премести в Ботафого-СП и имаше периоди в Бразилия де Пелотас и Крисиума, преди да се премести в настоящия си отбор Локомотив София.

Адаптацията към европейския футбол не можеше да бъде по-добра, Алан се утвърди като един от основните стълбове в защитата на Локомотив, като е един от акцентите в отбора през сезон 2022//23.

Мисля, че това е най-добрият сезон в моята кариера. Успях да се адаптирам добре към първата година в Европа, като имах добра последователност от мачове, с постоянни изяви. Искам да продължи в този дух, за да завършим сезона още по-добре“, коментира Диас пред колегите от ЕспортНюсМундо.

Освен, че играе на високо ниво, Алан има шанса да напише историята с Локомотив София, тъй като отборът е полуфиналист за Купата на България, с реални шансове да спечели трофея, нещо, което не се е случвало от 1995г., когато тимът спечели последния си трофей, точно същият – Купата на България.

Ние сме много развълнувани от сезона на отбора до този момент. Знаем, че това е страхотна кампания и искаме да дадем всичко от себе си на терена, за да спечелим купата, която е изключително важна за клуба и за феновете“, каза още Алан Диас.

На полуфиналите съперник на Локомотив София е ЦСКА 1948.

Снимка: Официална фейсбук страница на Локомотив София


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ