Д.С. с три периода в ЦСКА: Искам да Ви кажа истината, играчите на Саша Илич в мача срещу Лудогорец не играят за себе си

7 Dni Sport26.04.2023
Пирин Благоевград - ЦСКА, Саша Илич

Бившият футболист, треньор и директор на ЦСКА – Драголюб Симонович, дълго време не беше коментирал отбора и българския футбол. Дуци публикува обширен текст на стената си във „Фейсбук“ днес.

Ето мнението му (със съкращения):

„Започнах да пиша тук в началото на септември. В ситуация, в която малцина вярваха, че ЦСКА може да стане шампион. Беше след отпадане от Базел, поражение в дербито с Левски, по време на бойкота на Сектор „Г“, задействането на „оперативния обединител“. Причините са няколко, най-вече лични…

Не съм фен на ЦСКА, от малък съм „гробар“. Не допускам и не вярвам, че чужденец, футболист или треньор, може да бъде фен на клуба, в който работи професионално. Да, може да има специални чувства поради успех, атмосфера или много време, прекарано в един клуб, но истинският фен се създава в детството. Отношенията ми с ЦСКА са доста специфични, през 1997 г. дойдох в България – в Ловеч. От първия ден разбрах, че ЦСКА е приятелски клуб.

Имам три периода в ЦСКА. Най-много се гордея с третия, малко известен, престой на „Армията“ – 2015-2017 година. Надявам се, че един ден аз или някой от малкото хора, които са добре запознати с този период, ще можем да разкажем историята.

Може да звучи претенциозно и трудно за вярване, но знам, че титлата на ЦСКА тази година е последният шанс за спасяване на българския футбол.

Звучи малко и катастрофално, но всичко, което се случва във футбола и в българската политика, ми дава право. Защото последствията от политическото влияние върху българския футбол са повече от ясни.

Знам, че звучи твърде песимистично, че това може да е последният шанс на ЦСКА да стане шампион в близко бъдеще, но причините за моето твърдение са повече от очевидни.

Предстоящият мач в неделя срещу тумора на българския футбол не е и няма да бъде обикновен футболен мач. Това ще бъде битка на доброто срещу злото, на справедливостта срещу несправедливостта, на честността срещу корупцията.

Футболистите на ЦСКА не играят мача в неделя за себе си, за феновете на стадиона, в цяла България и по света. Този мач трябва да е „реванш“ за Перник и 7:0, за „Карате Кид“ Козмин Моци, за всички уредени мачове и хванати съдии, за всички унижения, които преживя не само ЦСКА, но и целият български футбол.

Просто казано, мачът в неделя, както и всички мачове до края на първенството, ЦСКА играе за спасяването на българския футбол. Футболната „Златна топка“ срещу корупцията…“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ